Ste zákazníkmi SPP? Máte výhodu, pri zmene odpočtu spotreby plynu nemusíte nič nahlasovať

NETKY.SK • 18 Január 2019, 11:00 • 2 min
Ste zákazníkmi SPP? Máte výhodu, pri zmene odpočtu spotreby plynu nemusíte nič nahlasovať

BRATISLAVA - Prevádzkovateľ plynárenskej distribučnej siete, spoločnosť SPP-distribúcia, zaviedol pre všetkých dodávateľov plynu na Slovensku od nového roku zmenu odpočtového cyklu.

slovakia

left justify in out

Tá spočíva v tom, že odpočet spotreby plynu bude uskutočňovať vždy ku koncu kalendárneho mesiaca. Zákazníci najväčšieho dodávateľa plynu, Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), však v súvislosti s touto zmenou nemusia nahlasovať žiadne údaje.

„Väčšiny zákazníkov SPP by sa posun termínu odpočtov ku koncu kalendárneho mesiaca nemal dotknúť vôbec. Našou snahou pritom je zabezpečiť, aby sme mohli zasielať vyúčtovacie faktúry svojim zákazníkom tak ako doteraz,“ uviedol pre portál vEnergetike.sk hovorca SPP Ondrej Šebesta.

 

img

V prípade asi desiatich percent zákazníkov SPP, u ktorých prevádzkovateľ distribučnej siete uskutoční odpočet spotreby koncom daného mesiaca, zašlú štátni plynári vyúčtovaciu faktúru až začiatkom nasledujúceho mesiaca. „Takýmto zákazníkom SPP zašle rozpis na desať zálohových platieb, namiesto doterajších jedenásť, pričom v mesiaci, v ktorom im bude doručená vyúčtovacia faktúra zálohu platiť nebudú,“ konštatoval Šebesta.

 

img


Zmena odpočtu je podľa spoločnosti SPP-distribúcia v súlade s rozhodnutím Úradu pre reguláciu sieťových odvetví týkajúcim sa zmeny cien za dodávku plynu od 1. decembra 2018 pre regulované subjekty. „My ako prevádzkovateľ distribučnej siete plynu stanovíme odpočet spotreby odhadom, nie prostredníctvom fyzického odpočtu. Spotreba bude vypočítaná na základe typového diagramu dodávky, pričom vstupmi tohto výpočtu sú denné koeficienty s prihliadnutím na denné priemerné vonkajšie teploty na Slovensku a vývoj historickej spotreby na konkrétnom odbernom mieste,“ uviedol hovorca SPP-distribúcia Milan Vanga.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies