Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
27. okt. 2020Sabína
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
26.05.2019 14:30 Gurmán
Jahody sú skvelé! Aj takto "inak" očaria vaše chuťové poháriky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
26.05.2019 14:30 Gurmán

Jahody sú skvelé! Aj takto "inak" očaria vaše chuťové poháriky



BRATISLAVA - Jahody patria medzi najbľúbenejšie a najrozšírenejšie plody v našich zemepisných šírkach. Pre svoju nezameniteľnú chuť, vôňu aj vzhľad zastupujú dôležité miesto v kuchyni. Nemenej dôležité sú aj pre naše zdravie a krásu, pretože sú cenným zdrojom vitamínov a minerálnych látok. Ideálne sú do zmrzlinovo-ovocných pohárov, pudingov, rôznych drinkov, mliečnych koktejlov, koláčov, bublanín, letných zákuskov, do bieleho jogurtu, raňajkovej kaše, zeleninového a ovocného šalátu, smoothie, k výrobe zmrzliny a ovocnej drene, peny a omáčky.


Jahodové rizoto

 

Suroviny:

200 g ryža na rizoto, 1/2 ks menšia cibuľa, 10 ks čerstvé jahody, 100 ml biele víno, 450 ml zeleninový vývar, 3 PL strúhaný parmezán, 2 PL maslo, balzamikový ocot

 

 

Postup:

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. V hrnci si necháme roztopiť 1 PL masla a následne na ňom opečieme cibuľu. Potom pridáme ryžu a premiešame. Prilejeme víno, premiešame a necháme odpariť. Vývar prilievame postupne a vždy ho necháme odpariť a vstrebať do ryže. Keď je ryža uvarená "al dente" pridáme jahody. Prilejeme aj trošku vývaru a pár minút povaríme. Následne odstavíme. Nakoniec pridáme 1 PL masla a strúhaný parmezán. Dobre premiešame. Prikryjeme a necháme chvíľku odležať. Pripravíme si dva hlboké taniere, do ktorých rozdelíme rizoto. Môžeme ozdobiť balzamikovým octom, strúhaným parmezánom a čerstvými jahodami. 

 

 

Studená jahodová polievka

 

Suroviny:

600 g jahody, 40 ml pomarančová šťava, šťava z ½ citróna, 100 ml biely jogurt, 1 PL cukrový sirup, 1/2 ČL vanilkový extrakt

 

Postup:

Jahody umyjeme, odstopkujeme a dáme do mixéra. Pridáme ostatné suroviny (pomarančovú a citrónovú šťavu, biely jogurt, cukrový sirup a vanilkový extrakt). Rozmixujeme. Polievku rozdelíme do misiek, podľa fantázie ozdobíme a podávame.

 

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky KŠ

Foto:  pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok