Na VC Maďarska triumfoval Button pred Vettelom

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:46 • 2 min
Na VC Maďarska triumfoval Button pred Vettelom

Na VC Maďarska triumfoval Button pred Vettelom

slovakia

left justify in out

img

Brit Jenson Button na monoposte McLaren Mercedes sa stal víťazom nedeľňajšej Veľkej ceny Maďarska formuly 1 na okruhu Hungaroring. Po VC Kanady zaznamenal druhý triumf v tohtoročnom seriáli a celkovo jedenásty v kariére. Líder seriálu MS Nemec Sebastian Vettel z Red Bullu skončil druhý pred tretím Španielom Fernandom Alonsom na Ferrari.
      V chladnom a premenlivom počasí videli diváci dramatické preteky, v ktorých dlho dominoval Buttonov tímový kolega Lewis Hamilton. Brit od začiatku útočil na víťaza kvalifikácie Vettela a v piatom kole sa cez neho dostal na čelo. Drámu prežil v 25. kole Nemec Nick Heidfeld, ktorého Renault Lotus začal horieť a požiar museli hasiť traťoví maršáli.
      Pozíciu lídra si Hamilton držal až do 47. kola, keď opäť úradovalo počasie. Britský jazdec dostal na mokrej vozovke šmyk a následne hodiny, čím prišiel o sľubný náskok. To využil jeho krajan Button, Hamilton navyše dostal za nepovolený manéver trest prejazdu boxovou uličkou a zaváhal aj pri zmene pneumatík na intermediálne, v dôsledku čoho klesol až na šieste miesto.
      Button si od tohto momentu s prehľadom držal prvé miesto, na druhom jazdil neohrozene Vettel. Pre Buttona bol triumf v Maďarsku zadosťučinením, pretože predchádzajúce dve Veľké ceny nedokončil pre technické problémy. Vettel si druhým miestom opäť upevnil pozíciu na čele celkového poradia šampionátu. Hamilton sa napokon prepracoval aspoň na štvrtú priečku, piaty skončil Mark Webber a šiesty Felipe Massa. Skvelú siedmu pozíciu si vybojoval Paul di Resta z tímu Force India, ôsmy skončil Sebastien Buemi napriek štartu z predposledného miesta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies