Ukrajina tvrdí, že jej armáda postupuje v okolí Bachmutu

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 14:15 • 2 min
Ukrajina tvrdí, že jej armáda postupuje v okolí Bachmutu

KYJEV - Ukrajinské jednotky dosahujú malé územné zisky pri meste Bachmut. S ruskými silami tam vedú "urputné" boje.

slovakia

left justify in out

Ukrajinské jednotky dosahujú malé územné zisky pri meste Bachmut a s ruskými silami tam vedú "urputné" boje, oznámil vo štvrtok Kyjev. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP. "Pri Bachmute sme postúpili a pokračujeme. Hýbeme sa," uviedol veliteľ ukrajinských pozemných síl Olexandr Syrskyj na sociálnej sieti.

 

Ruská armáda, ktorej pomáhali žoldnieri z Vagnerovej skupiny, oznámila dobytie Bachmutu v máji po niekoľkomesačných bojoch. Námestníčka ukrajinského ministra obrany Hana Maľarová v samostatnom vyhlásení vo štvrtok uviedla, že ukrajinské sily získali "operatívnu výhodu" pri Bachmute a prešli do ofenzívy. "Naši vojaci odhrýzajú z každého kúsku územia nepriateľa v tomto urputnom boji... Dosahujú pokroky," uviedla Maľarová. "Nepriateľ sa snaží držať svoje pozície podnikaním protiútokov, no nakoniec ustupuje po tom, čo zaznamenáva straty," dodala námestníčka.

 

Ruské ministerstvo obrany doteraz nepriznalo žiadne územné straty pri Bachmute a naposledy uviedlo, že v Doneckej oblasti odráža ukrajinské útoky. Úplné dobytie tejto industriálnej východoukrajinskej oblasti je v súčasnosti hlavným cieľom Moskvy. Kremeľ pritom považuje Doneckú oblasť spolu s ďalšími tromi priľahlými ukrajinskými oblasťami za súčasť územia Ruska, pripomína AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies