Na Vajnorskej sa opäť tancuje! Tentoraz v rytme swingu

NETKY.SK • 13 Február 2023, 13:20 • 2 min
Na Vajnorskej sa opäť tancuje! Tentoraz v rytme swingu

BRATISLAVA - V Stredisku kultúry na Vajnorskej to opäť žilo! Tradíciu čajov o piatej či dobových tančiarní cez víkend oživil orchester Fats Jazz Band.

slovakia

left justify in out


Podľa slov riaditeľky centra, Márie Priečinskej bol večer venovaný blížiacemu sa sviatku svätého Valentína a tak sa zábava niesla v romantickom duchu. Podčiarkla ju aj originálna výzdoba priestorov, kde si nadšenci swingovej éry s radosťou urobili zopár fotografií na pamiatku. Pre Netky prezradila, že na večierku boli účastní diplomati 3 štátov so zastúpením na Slovensku.


Fats Jazz Band hrá autentickú hot jazzovú a swingovú hudbu obdobia 20. až 40. rokov minulého storočia, ale v ich repertoári nájdete aj najkrajšie slovenské tangá, foxtroty, či piesne z filmov pre pamätníkov. ,,Sme hrdí na to, že o našom orchestri môžeme tvrdiť, že sme 100 % vintage, čiže používame iba zrekonštruované originálne, takmer 100 rokov staré hudobné nástroje, páni majú na mieru šité obleky podľa dobových strihov a naša dáma, speváčka La Jana, je známa svojím vytríbeným vkusom, zbierkou originálnych šiat či dokonalou dobovou vizážou. Samozrejme, to sú len vonkajšie viditeľné veci, ale pre nás je najdôležitejšie to, aby sme hrali dobovo korektne - bez moderného frázovana, elektrického klavíra a podobne," povedal kapelník Fats Jazz Bandu, klavirista a saxofonista Ladislav Fančovič. Pôvodné tanečné večery, ktoré majú v tunajšom stredisku dlhoročnú tradíciu, naberajú nový dych.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies