Prezidentka očakáva od generálov prejavy odvahy

NETKY.SK • 15 Január 2020, 12:45 • 2 min
Prezidentka očakáva od generálov prejavy odvahy

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová dnes povýšila do hodnosti genrálporučíka Jozefa Pokorného a do hodnosti brigádny generál vymenovala Ivana Baloga a Vladimíra Lengvarského.

slovakia

left justify in out

Ako hlavná veliteľka Ozbrojených síl Slovenskej republiky tak urobila poprvýkrát odkedy sa ujala mandátu prezidentky. Generálov vyzvala, aby prejavili dostatok odvahy ozvať sa, aj keď to bude politicky nepríjemné.

 

img

Zuzana Čaputová a plukovník Ivan Balog 

 

Prezidentka očakáva prejavy odvahy
"Očakávam, že budete aj naďalej pristupovať k plneniu svojich povinností, ale aj, že prejavíte dostatok personálnej odvahy postaviť sa záujmu ozbrojených síl, aj keď to nemusí byť spoločensky príjemné, ale aj politicky pohodlné," povedala prezidentka. Podľa hlavy štátu majú ozbrojené sily vysokú dôveru občanov, ktorí sa vďaka nim môžu cítiť bezpečne.

 

img

 

"Vaše vymenovanie a povýšenie do generálskej hodnosti nie je za odmenu. Je uznaním a vyznamenaním vašej celkovej odbornej pripravenosti profesionálneho vojaka plniť náročné úlohy, nielen vo vnútri ozbrojených síl. Ste to práve vy, ktorí ste si prešli všetkými úrovňami v ozbrojených silách, kto im rozumie najlepšie‚" prihovorila sa prezidentka povýšeným generálom. Zároveň pripomenula, že slovenská armáda zápasí dlhodobo s nedostatkom finančných a personálnych zdrojov.

 

img

Zuzana Čaputová a plukovník Vladimír Lengvarský
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies