Kolíková nestiahne reformu súdnej mapy, zatiaľ nestratila politickú podporu

NETKY.SK • 15 Január 2021, 15:29 • 2 min
Kolíková nestiahne reformu súdnej mapy, zatiaľ nestratila politickú podporu

Ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky Mária Kolíková nechce stiahnuť reformu súdnej mapy. Doplnila aj to, že zatiaľ pri súdnej mape nestratila politickú podporu.

slovakia

left justify in out

Ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky Mária Kolíková  nechce stiahnuť reformu súdnej mapy. Reagovala tým na list slovenských sudcov, v ktorom okrem kritiky súdnej mapy odzneli aj výhrady voči Jánovi Mazákovi. Otvorený list sudcov podporilo 188 sudcov, ktorí sa prihlásili k celému textu vyhlásenia a 112 sudcov len k časti týkajúcej sa súdnej mapy.

 

img

„Trochu mi príde neštandardný celý tento spôsob. Rovnako nepoznám ani mená tých, ktorí sa pod to podpísali. Treba povedať, že z 54 súdov má ostať 30 sídelných súdov. Čo sa týka krajských súdov, z ôsmich majú ostať tri. Keď si len spočítame počet sudcov, ktorých sa to potenciálne priamo týka, je oveľa väčší ako tento počet,“ povedala Kolíková. Podľa nej je dôležité, aby boli pripomienky konkretizované

Kolíková ďalej objasnila, že cieľom reformy je len lepšie zorganizovať kapacity justície na Slovensku. „Niekoho sa to týka viac, niekoho menej. Ak sa to týka tých sudcov, ktorí nie sú na súdoch, ktoré majú byť sídelnými súdmi, tak sa môžu cítiť nekomfortne. Tie súdy, ktoré už nebudú sídelné, zachovávam ako pobočky a vytvorím priestor, aby sudcovia, ktorí sú teraz v systéme, mali možnosť vykonávať ďalej svoju profesiu,“ zdôraznila. Doplnila aj to, že zatiaľ pri súdnej mape nestratila politickú podporu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona