Vo Švajčiarsku mali hokejisti počas jednej tretiny nasadené rúška

NETKY.SK • 14 August 2020, 16:12 • 2 min
Vo Švajčiarsku mali hokejisti počas jednej tretiny nasadené rúška

Mimoriadne zaujímavý experiment majú za sebou vo švajčiarskom hokeji. V prvej tretine prípravného duelu medzi Rapperswilom a Zürichom totiž hokejisti hrali s rúškami. Na striedačke museli mať zahalené dýchacie cesty, teda ústa aj nos.

slovakia

left justify in out

Na ľade mohli mať odkrytý nos

Po príchode na ľad si ochrannú pomôcku mohli stiahnuť na bradu. Cieľom tohto experimentu bolo zistiť, či je vôbec možné s rúškom hrať. 

"Chceme vyskúšať rôzne možnosti, ako čo najlepšie a zároveň najbezpečnejšie zvládnuť odohrať blížiacu sa sezónu," povedal tlačový hovorca klubu Zürich SC Lions Sandro Frei.

 

img

 

Hlavne na striedačke 

Dôraz na správne nasadenie ochranného prostriedky kládli najmä na striedačke. "Tam sú hokejisti v najtesnejšom kontakte, preto sme chceli vyskúšať, aké opatrenia by mohli pomôcť," doplnil Frei. Neprezradil však, čo na spomenutý pokus hovorili samotní hokejisti. Spoločná foto celého tímu sa takisto nemohla bez rúšok zaobísť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ZSC Lions (@zsclions),

 

Koronavírus zariadil aj zrušenie MS
Zürich prvú tretinu s rúškami vyhral 2:1, zápas však prehral 2:4. Vo Švajčiarsku od 1. októbra povolili organizáciu podujatí s viac ako tisíckou fanúšikov na tribúnach, štart miestnej NLA práve preto odložili na úvod októbra. V máji malo Švajčiarsko hostiť majstrovstvá sveta, no pandémia koronavírusu spôsobila zrušenie vrcholného podujatia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies