Na Uprising Reggae Festivale vystúpi aj Dean Fraser

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 15:25 • 2 min
Na Uprising Reggae Festivale vystúpi aj Dean Fraser

BRATISLAVA - Na deviatom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, sa predstaví aj jamajský saxofonista Dean Fraser.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatosemročný rodák z Kingstonu odohrá sólový koncert a bude tiež so svojou kapelou Blak Soil Band sprevádzať už skôr potvrdeného speváka Tarrusa Rileyho. Na festivale vystúpi aj nigérijsko-nemecká speváčka Nneka, ktorej účasť organizátori oznámili už začiatkom marca.


Dean Ivanhoe Fraser začal ako dvanásťročný hrať na klarinet a o tri roky neskôr prešiel k saxofónu. Spoločne s Ronaldom "Nambom" Robinsonom a Juniorom "Chicom" Chinnom založili dychové trio, ktoré sa v 80. rokoch stalo jedným z najvyhľadávanejších na Jamajke. Fraser sa v roku 1977 stal aj členom formácie We The People Band Lloyd Parks, ktorá sa podieľala na viacerých nahrávkach Dennisa Browna. O rok neskôr vydal debutový album Black Horn Man, v súčasnosti má na konte viac než desať sóloviek vrátane dvoch albumov s coververziami piesní Boba Marleyho. Často spolupracuje so spomínaným Tarrusom Rileym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies