Na ukončení ponesie vlajku SR Kuzminová

NETKY.SK • 21 Február 2014, 12:31 • 2 min
Na ukončení ponesie vlajku SR Kuzminová

SOČI - Slovenskú zástavu na slávnostnom ukončení zimných olympijských hier v Soči ponesie v nedeľu 23. februára biatlonistka Anastasia Kuzminová. Vedenie slovenskej výpravy vybralo za vlajkonosičku ženu, ktorá vybojovala v rýchlostných pretekoch na 7,5 km zlatú medailu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kuzminová napodobní biatlonového kolegu Pavla Hurajta, ktorý niesol slovenskú vlajku na ukončení ZOH 2010 vo Vancouveri. V súčasnosti už má 29-ročná rodáčka z ruského Ťumeňa tri olympijské medaily, pred štyrmi rokmi získala zlato v rýchlostných pretekoch a striebro v stíhacích.

"Naša voľba bola jednoznačná a jednoduchá. Už sme Nasťu ako vlajkonosičku nahlásili aj na príslušné miesta,“ povedala pre agentúru SITA vedúca slovenskej výpravy Jana Gantnerová. Pri slávnostnom otvorení niesol vlajku SR hokejista Zdeno Chára. 

Kuzminová 7. februára na otváracom ceremoniáli chýbala, pretože už počas prvého víkendu mala na programe úvodné preteky. V nich získala zlato. Záverečný ceremoniál sa uskutoční v nedeľu 23. februára symbolicky od 20.14 h miestneho času (17.14 SEČ). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies