Na údržbu ciest v Bratislave už minuli vyše 700 ton posypovej soli

NETKY.SK • 30 December 2014, 12:43 • 2 min
Na údržbu ciest v Bratislave už minuli vyše 700 ton posypovej soli

BRATISLAVA - Pracovníci zimnej údržby v Bratislave majú už štvrtý deň plné ruky práce s odhrabávaním snehu a posýpaním zamrznutých ciest.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste sneží od soboty 27. decembra a za ten čas sa už na údržbu ciest minulo viac ako 700 ton posypového materiálu. Agentúru SITA o tom za spoločnosť A.R.K. technické služby, ktorá má v Bratislave na starosti zimnú údržbu, informovala PR konzultantka Denisa Vološčuková.

 

Od soboty, keď začalo snežiť, spoločnosť vykonala v bratislavských uliciach päť celomestských posypov a pracovníci zasahovali aj v 35 menších rajónoch. Frekvencia zásahov zimnej pohotovosti vraj závisí od objednávky z dispečingu bratislavského magistrátu. Pracovníci s technikou musia do ulíc vyraziť do pol hodiny od pokynu dispečera, priblížia spoločnosť A.R.K. technické služby. Firma sa v zime stará o komunikácie I. a II. triedy a nájazdy na štátne cesty v celkovej dĺžke 449 kilometrov. Udržiavajú aj námestia, verejné priestranstvá, chodníky, lávky a mosty. Starajú sa tiež o 249 zastávok MHD a 1 228 priechodov pre chodcov. Navyše, úlohou pracovníkov technických služieb, bude upratať mesto po silvestrovských oslavách. 

 

O údržbu ciest počas zimy sa v Bratislava stará 89 pracovníkov, k dispozícii majú 54 sypačov s pluhom a snehovú frézu. Na boj so snehovou nádielkou je pripravených 2 500 ton posypovej soli a 50 ton solmagu. Na neodhrabané či nezjazdné cesty môžu obyvatelia cez zimu upozorniť radnicu na linke call centra - na telefónnom čísle 02/17100.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies