Na udeľovaní Oscarov zaspieva aj Bette Midler

NETKY.SK • 19 Február 2014, 16:47 • 2 min
Na udeľovaní Oscarov zaspieva aj Bette Midler

USA - Speváčka a herečka na udeľovaní prestížnych cien americkej Akadémie filmových umení a vied vystúpi po prvý raz.

slovakia

left justify in out

Americká speváčka a herečka Bette Midler vystúpi počas marcového odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Šesťdesiatosemročná držiteľka troch cien Grammy sa tak pripojí k potvrdeným speváčkam Karen O a Idine Menzel, spevákovi Pharrellovi Williamsovi a skupine U2, ktorí však predstavia skladby nominované v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. Pôjde tiež o prvé vystúpenie speváčky na tomto prestížnom podujatí. "Sme nadšení, že Bette vystúpi na Oscaroch," uviedli prostredníctvom oficiálnej stránky www.oscars.org producenti 86. oscarového ceremoniálu Craig Zadan a Neil Meron. "Veríme, že vďaka nej bude ceremoniál výnimočný," napísali.

 

Nominácie v 86. ročníku udeľovania Oscarov vyhlásili 16. januára prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs a herec Chris Hemsworth. Zoznamu kandidátov vládnu snímky Gravitácia a Špinavý trik, ktoré si vyslúžili po desať nominácií. Deväť má v hre dráma 12 rokov otrokom. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre, moderovať ho bude Ellen DeGeneres. 

 

Bette Midler počas kariéry nahrala 13 štúdiových albumov. Objavila sa vo viac ako 30 filmoch, z ktorých najznámejšie sú The Rose (1979), Somrák z Beverly Hills (1986), For the Boys (1991), Gypsy (1993), Klub odložených žien (1996), Po čom ženy túžia (2000) či Stepfordské paničky (2004). Dvakrát ju nominovali na Oscara a až sedemkrát na Zlatý glóbus, pričom nakoniec získala tri tieto ocenenia, a to za filmy The Rose, For the Boys a Gypsy. 

 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.oscars.org.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies