VIDEO V Benátkach protestovali tisíce ľudí proti veľkým lodiam

NETKY.SK • 9 Jún 2019, 11:22 • 2 min
VIDEO V Benátkach protestovali tisíce ľudí proti veľkým lodiam

BENÁTKY - V Benátkach sa stretli tisíce ľudí, ktorí protestovali proti veľkým výletným lodiam v kanáli Giudecca.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak niekoľko dní po tom, ako výletná loď vrazila do menšieho plavidla s turistami. Pri zrážke utrpeli zranenia najmenej štyria ľudia. Giudecca vedie až k Námestiu svätého Marka v centre Benátok.

 


Noviny La Repubblica informovali, že v meste vyšlo do ulíc približne tritisíc demonštrantov. Mnohí z nich mali transparenty s nápismi ako "žiadne veľké lode" alebo "nechceme v našej lagúne veľké lode". Kritici tvrdia, že veľké lode znečisťujú oblasť a ničia jej krásu. Podľa nich veľké vlny narúšajú základy mesta, ktoré často trpí záplavami. Niektorí uvádzajú, že do mesta privážajú príliš veľa turistov.

Minister dopravy Danilo Toninelli po nedávnej nehode vyhlásil, že veľké lode by sa už nemali plaviť po známom kanáli a dodal, že kompetentní "sú už blízko k dosiahnutiu konečného riešenia". Starosta mesta Luigi Brugnaro sa vyjadril, že je potrebné čím skôr otvoriť alternatívny kanál Vittorio Emanuele III..
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies