Zuzana Čaputová v príhovore spomenula aj chudobu, vyslovila však aj tieto naliehavé želania

NETKY.SK • 1 Január 2021, 13:12 • 2 min
Zuzana Čaputová v príhovore spomenula aj chudobu, vyslovila však aj tieto naliehavé želania

Hlava štátu vystúpila v novoročnom príhovore aj pri príležitosti sviatku vzniku Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Zuzana Čaputová v príhovore zaželala všetkým spoluobčiankam a spoluobčanom, aby boli v roku 2021 „zdraví, šťastní a spokojní“. Dodala prianie, aby tento rok bol úspešnejší. Zdôraznila, že SR v ňom zavŕši 29. rok štátnosti.

 

„Len málokto tušil, aký rok nás čaká,“ povedala obhliadnuc sa ešte na svoj minuloročný prejav, keď ešte pandémia bola len v Číne. Čaputová vyzvala ľudí, aby ešte vydržali, aby sme spoločne porazili pandémiu.

 

Hlava štátu opísala rok, v ktorom sa ukázalo aj veľa hrdinov. Doplnila, že hoci vieme lietať do vesmíru, tak nedokážeme ako ľudstvo poraziť koronavírus. Spomenula aj slovenskú vedu. „Slovenská veda opäť raz ukázala vysokú kvalitu,“ povedala s tým, že aj im musíme dôverovať viac.

 

 

Poďakovala sa aj množstvám dobrovoľníkov, ktorí šili rúška či pomáhali slabším. Myslí si, že akousi pomyselnou vakcínu proti slabosti boli pre nás ľudia v zdravotníctve, ktorí tvrdo pracovali celý rok. Dodala, že sú piliermi nášho štátu, ktorý dnes oslavuje vznik.

 

Úctu prejavila aj opatrovateľkám, vodičov, predavačkám a ďalším profesiám, ktoré boli doteraz prehliadané. Spomenula že sa vytráca aj pokora pred poznaním, ako prišlo do spoločnosti aj viac zákernosti. „Buďte prosím, pozorní, k zdrojom, z ktorých čerpáte,“ poprosila ľudí.

 

Dodala, že ľudské životy nie sú nikomu ukradnuté. Doplnila, že nepriateľom je vírus a nie opatrenia. Zdôraznila však, že sa každý musí snažiť byť stále aj ľudský.

 

Prezidentka spomenula aj sociálnu oblasť a veci, ktoré sa súčasnému systému príliš nedaria riešiť. "Nezatárajme oči pred chudobou, ale riešme jej príčiny,“ povedala s tým, že chudoba sa týka aj ľudí, ktorí ešte majú prácu, ale žijú „z ruky do úst“.

 

Dodala, že kríza zasiahla všetkých, ale niektorých až láme. Zuzana Čaputová vyzvala, aby sa všetci spojili pre dobro Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies