Na turné Mira Žbirku bude hrať na bicie aj legendárny Blair Cunningham

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 12:24 • 2 min
Na turné Mira Žbirku bude hrať na bicie aj legendárny Blair Cunningham

BRATISLAVA - Na očakávanom turné slovenského hudobníka Mira Žbirku sa posadí za bicie Blair Cunningham. Rodák z Memphisu v Tennessee je uznávaným bubeníkom, ktorého talent využili aj The Pretenders, Paul McCartney, Mick Jagger, Tina Turner, Lionel Richie, Roxy Music, Ray Davis a mnohí ďalší.

slovakia

left justify in out

"Už sa na to veľmi teším. Vážne. Som naozaj rád, že sa podarilo získať tak silno pracovne vyťaženého bubeníka Blaira. Mal som už tú česť s ním byť v štúdiu, keď sme nahrávali a byť s ním na jednom pódiu bude skutočným zážitkom. Verím, že nielen pre mňa, ale aj pre všetkých, ktorí sa prídu na naše koncerty pozrieť," uviedol Žbirka, ktorý sa v rámci slovenskej časti šnúry Road to Abbey Road predstaví 20. septembra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a o dva dni neskôr v košickej Steel Aréne. Okrem toho zahrá aj 16. septembra v Prahe a 18. septembra v Ostrave.


Na všetkých koncertoch sa predstaví ako špeciálna hostka Marika Gombitová, ktorá s Mekym pôsobila v skupine Modus. Nahrali spolu aj piesne V slepých uličkách, Nespáľme to krásne v nás či Tajnosľubná. Účinkovali tiež v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981).


Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na špeciálnu scénu, ktorá bude pripomínať legendárne londýnske štúdiá Abbey Road. Na pódiách vystúpia takisto hudobníci, ktorí so Žbirkom v Abbey Road nahrali jeho aktuálny album Miro (2015). "Na tomto turné chcem divákom priblížiť moju hudobnú cestu, ktorá sa začala s gitarou na bratislavskej lavičke a postupne ma doviedla až do legendárneho štúdia Abbey Road. Bude to aj pre mňa veľký zážitok, na ktorý sa už teraz teším," vyjadril sa 63-ročný muzikant.


Miro Žbirka začínal ako člen spomínanej skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, vydal množstvo štúdiových albumov, z ktorých viaceré vyšli aj v angličtine.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies