Na trhu je podľa Moskvy 1,5 milióna barelov ropy denne navyše

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 12:52 • 2 min
Na trhu je podľa Moskvy 1,5 milióna barelov ropy denne navyše

SOČI - Prebytok globálnej ponuky ropy je podľa ruského ministra energetiky v súčasnosti na úrovni zhruba 1,5 mil. barelov denne. Minister Alexander Novak sa pritom stotožňuje s prognózou, že priemerná cena ropy v tomto roku bude na úrovni 40 až 50 USD za barel.

slovakia

left justify in out

Novak sa takto vyjadril v rozhovore s novinármi v čiernomorskom letovisku Soči. Nepokladá pritom za pravdepodobné, že by Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) na svojom zasadaní na budúci mesiac prijala rozhodnutie o koordinovanej akcii na trhu s ropou.


Niekoľkí najväčší globálni producenti ropy vrátane Ruska a Saudskej Arábie sa v apríli neúspešne pokúsili dosiahnuť dohodu o zmrazení ťažby. Zamýšľaná dohoda mala pomôcť o tri až šesť mesiacov urýchliť dosiahnutie novej rovnováhy na trhu.

 

Novak zopakoval, že rovnováhu medzi ponukou a dopytom na globálnom trhu s ropou nemožno očakávať skôr ako v polovici roka 2017. Schôdzka OPEC-u sa má uskutočniť 2. júna vo Viedni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies