Na spoločnom šampionáte aj o miestenku na ZOH

NETKY.SK • 19 December 2013, 11:21 • 2 min
Na spoločnom šampionáte aj o miestenku na ZOH

BRATISLAVA - Súboj špičkových Čechov Tomáša Vernera a Michala Březinu, zápolenie o slovenskú ženskú miestenku na zimné olympijské hry do Soči i súťaž tanečníkov na ľade budú patriť medzi vrcholy spoločných majstrovstiev Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska v krasokorčuľovaní, ktoré sa uskutočnia v Bratislave 20. - 22. decembra.

slovakia

left justify in out

Zo slovenského pohľadu bude na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu zaujímavý rozstrel medzi Monikou Simančíkovou a Nicole Rajičovou o nomináciu do Soči 2014. Jedno miesto pre Slovensko vybojovala Monika Simančíková, v tejto sezóne však prehrala s Rajičovou na nominačných pretekoch v Grazi a Dortmunde. O slovenskej účastníčke ZOH 2014 rozhodne trénersko-metodická komisia Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu po národnom šampionáte.

Zaujímavá bude na spoločnom šampionáte aj súťaž tanečníkov na ľade, v ktorej sa domácemu publiku predstavia Federica Testová a Lukáš Csölley. Pár je v pozícii prvých náhradníkov pre olympijskú súťaž. "Čakáme, či niektorá z krajín neodmietne olympijskú miestenku. Potom by sa Testová s Csölleyom posunuli na miesto zaručujúce účasť v Soči. Medzinárodná korčuliarska únia (ISU) oznámi definitívu 11. januára," uviedla šéfka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková. 

Doteraz sa konali len spoločné majstrovstvá troch krajín, v tomto roku premiérovo pribudnú aj Maďari. "V minulosti sme oslovovali aj Rakúšanov, ale tí na usporiadanie vlastných majstrovstiev majú vraj naviazanú štátnu podporu, a preto do tohto projektu nemôžu ísť," priznal riaditeľ pretekov Jaroslav Burian. 

Spoločné majstrovstvá štyroch krajín v krasokorčuľovaní sa začnú v piatok 20. decembra. Na preteky je pre fanúšikov vstup voľný a organizátori veria v slušnú návštevu. Súčasťou šampionátu sú aj preteky nádejí v párových súťažiach. 

Program spoločných majstrovstiev SR, ČR, Poľska a Maďarska v krasokorčuľovaní v Bratislave (ZŠ Ondreja Nepelu): 
Piatok 20. decembra: krátky program športových dvojíc (12.45 h), krátky program mužov (15.30) 
Sobota 21. decembra: voľné jazdy športových dvojíc (11.00), krátky program žien (13.00), voľné jazdy mužov (17.30), krátke tance (20.45) 
Nedeľa 22. decembra: voľné tance (12.00), voľné jazdy žien (13.30) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies