Na SIAF bola zatiaľ návštevnosť porovnateľná s vlaňajškom

NETKY.SK • 31 August 2013, 17:22 • 2 min
 Na SIAF bola zatiaľ návštevnosť porovnateľná s vlaňajškom

SLIAČ - Tentoraz podarilo vyhnúť aj dopravným zápcham, doprava návštevníkov na letisko bola plynulá.

slovakia

left justify in out

Návštevnosť na Medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2013, ktoré sa dnes začali na Letisku Sliač, by mohla dosiahnuť vlaňajších 115-tisíc ľudí, ak na ne aj v nedeľu zavíta toľko návštevníkov ako dnes. Uviedla to pre agentúru SITA hovorkyňa tohto podujatia Monika Pastuchová s tým, že tristočlenný organizačný tím urobil všetko preto, aby boli návštevníci spokojní a vyšlo aj počasie.

Plynulá bola aj doprava na letisko. „Prvýkrát v histórii leteckých dní funguje unikátny projekt Rádio SIAF, na frekvencii 107,3, ktoré od rána informuje motoristov už aj na príjazdových cestách o aktuálnej situácii. Takže tento rok sa nám aj vďaka Rádiu SIAF a súčinnosti s políciou podarilo vyhnúť sa zápcham,“ povedala Pastuchová. 

Program SIAF 2013 je po oba dni takmer identický, začína sa o 10:00 a končí o 17:00. Predvádzajú sa v ňom piloti zo 14 krajín, pričom ich podporné tímy majú spolu takmer 700 členov. Vrátane statických ukážok je na leteckých dňoch takmer 90 lietadiel. Najväčšími lákadlami sú podľa organizátorov vystúpenia španielskej akrobatickej skupiny Patrulla Águila (Orlia hliadka), ukrajinského stíhacieho lietadla Suchoj SU-27, či talianskeho Pioneer Teamu, ktorý tvoria seniori – bývali členovia akrobatickej skupiny Frecce Tricolori, ktorá očarila divákov na vlaňajšom SIAF. Zo statických ukážok je to izraelské bezpilotné prieskumné lietadlo Hermes 450. 

Letecké dni SIAF 2013 organizuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Ministerstvom obrany SR ako hlavným programovým partnerom. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies