Lyžovanie-MS: Vlhová deviata po 1. kole "obráku": "Príliš som špekulovala"

NETKY.SK • 16 Február 2023, 10:45 • 2 min
Lyžovanie-MS: Vlhová deviata po 1. kole "obráku": "Príliš som špekulovala"

COURCHEVEL/MERIBEL - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala v 1. kole štvrtkového obrovského slalomu na majstrovstvách sveta na 9. mieste. Vo francúzskom stredisku Courchevel/Meribel zaostávala za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o jednu sekundu. Druhá bola s odstupom 12 stotín domáca Tessa Worleyová, priebežná tretia pozícia patrila Talianke Federice Brignoneovej (+0,31).

slovakia

left justify in out

Vlhovej, ktorá vyšla na trať ako štvrtá v poradí, od začiatku chýbala rýchlosť. Jej strata sa od štartu nabaľovala a na líderku napokon stratila sekundu. "Nebolo to také náročné ako som si myslela. Ale ako keby som bola opatrná, veľmi som špekulovala. Najviac som stratila v strede, ale ešte som nevidela medzičasy. Trať je inak dobrá, myslím si, že vydrží aj na druhé kolo," uviedla Vlhová.

 

Shiffrinová výborne zvládla dolnú časť trate a dostala sa pred Worleyovú, ktorá celé preteky odštartovala. Brignonenová mohla v druhom kole (13.30 h.) tiež útočiť na medailu. Ďalšia z favoritiek Švajčiarka Lara Gutová Behramiová, ktorá obhajovala titul, bola štvrtá (+0,64), Talianka Marta Bassinová naopak stratila až 1,46 sekundy a figurovala mimo elitnej desiatky. Smolu mala Kanaďanka Valerie Grenierová, ktorá po chybe tesne pred cieľom nabrala stratu 3,16 sekundy. Na štarte prvého kola boli aj ďalšie dve Slovenky Rebeca Jančová a Petra Hromcová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies