Na poriadok i dopravu počas MS18 v Poprade dohliadnú bezpečnostné zložky

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 13:42 • 2 min
Na poriadok i dopravu počas MS18 v Poprade dohliadnú bezpečnostné zložky

POPRAD - Pod Tatrami sa vo štvrtok začnú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov, na ich organizácii sa podieľajú bezpečnostné zložky, prijaté boli opatrenia aj v úseku verejného poriadku a dopravy. Ako ďalej agentúru SITA informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda, na každom zápase v meste budú prítomní príslušníci mestskej polície. Všetky ostatné bezpečnostné opatrenia budú koordinované s Policajným zborom SR.

slovakia

left justify in out

„Samospráva zabezpečila všetky nevyhnutné servisné služby v súvislosti s konaním majstrovstiev tak, aby mohol šampionát prebehnúť bez problémov a návštevníci si mohli tento hokejový sviatok v Poprade vychutnať skutočne naplno,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Okrem športového zážitku chce samospráva ponúknuť návštevníkom mesta aj kultúrne vyžitie. Špeciálnou ponukou pre návštevníkov šampionátu budú napríklad organizované prehliadky mesta a historickej Spišskej Soboty. Mestská informačná kancelária bude počas trvania šampionátu poskytovať údaje o meste a jeho zaujímavostiach nielen na pracoviskách v centre mesta a na železničnej stanici, ale aj na vysunutom pracovisku priamo pri zimnom štadióne.

Prípravou v súvislosti s organizáciou hokejových majstrovstiev prešiel aj samotný zimný štadión v Poprade, v lete 2016 bola rozšírená ľadová plocha na rozmery 60x29 metrov v zmysle platných pravidiel IIHF. V nadväznosti na to bolo podľa Galajdu rozšírené aj osvetlenie.

 

„Na základe zmeny pravidiel ľadového hokeja týkajúcich sa rozmerov mantinelov a ochranných skiel boli zároveň vymenené pôvodné mantinely a ochranné sklá za mantinely a sklá s vyhovujúcimi rozmermi. Koncom uplynulého roka bola zakúpená nová rolba,“ priblížil práce na štadióne komunikačný manažér. Pred šampionátom vymenili okná na chodbách pod tribúnami, ako aj na toaletách, ktoré zároveň prešli opravou. Priestory štadióna boli zvnútra vymaľované, bufety dostali nový branding.

Zápasy v základných skupinách na 2017 IIHF majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov potrvajú od štvrtka do utorka 18. apríla. Po dni voľna nasledujú súboje o medaily, ale aj o zotrvanie medzi elitou. Vrcholom šampionátu sú zápasy o zlato a bronz v nedeľu 23. apríla na zimnom štadióne v Poprade.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies