Systém Fed Cupu sa mení, Slovensko sa môže prebojovať až na finálový turnaj

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 13:29 • 2 min
Systém Fed Cupu sa mení, Slovensko sa môže prebojovať až na finálový turnaj

LONDÝN - Po vzore Davisovho pohára sa od roku 2020 zmení aj formát ženského turnaja Fed Cup. Šestnásť tímov vrátane Slovenska bude 7.-8. februára bojovať o postup na 12-členný finálový turnaj, ktorý sa uskutoční 14.-19. apríla na antukových dvorcoch v Budapešti.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste Maďarska sa stretnú víťazi kvalifikačných duelov (8) a tohtoroční finalisti Austrália a Francúzsko, samozrejme domáce Maďarsko, a posledná miestenka prischne držiteľovi voľnej karty. Pre takýto postup sa, po vzore mužského turnaja krajín, rozhodli predstavitelia Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

 

img

 

Našim reprezentantkám sa v apríli po úspešnom víťazstve nad Brazíliou s celkovým skóre 4:0  v domácom NTC podarilo udržať v 2. svetovej skupine. Vďaka novému modelu súťaže a rozšíreniu svetovej skupiny na 16 tímov budú mať naše reprezentantky v prípade triumfu vo februárovom súboji už na jar šancu zabojovať o cennú trofej.

 

img

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies