Slovensko si praje jednotnú a bezpečnú Európsku úniu

NETKY.SK • 10 Október 2019, 07:48 • 2 min
Slovensko si praje jednotnú a bezpečnú Európsku úniu

BRATISLAVA - Rokovania medzi štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Františkom Ružičkom s ministrom pre záležitosti Európskej únie Úradu predsedu vlády Švédska Hansom Dahlgrenom sa vo včerajších hodinách týkali najmä európskych tém a rozvoja bilaterálnej spolupráce.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s prebiehajúcimi zmenami na dôležitých postoch a budúcnosťou Európskej únie sa štátny tajomník Ružička vyjadril, že "budúcnosť Európskej únie chceme vidieť jednotnú, prosperujúcu a bezpečnú, adaptovanú na aktuálne výzvy a pripravenú na opatrenia zmierňujúce dopady klimatickej zmeny a digitálnu transformáciu, s vyšším dosahom na globálne dianie vo svete."

 

img

 

"Pri tak citlivej otázke akou je rozdelenie finančných zdrojov EÚ na roky 2021 – 2027, je nevyhnutné, aby sme dôkladne zvážili potreby EÚ, ale zároveň sa snažili pochopiť aj osobitné potreby členských krajín a prejavili väčšiu dávku flexibility, ktorá bude potrebná k finálnej dohode," uviedol štátny tajomník Ružička na margo viacročného finančného rámca, pri ktorom naďalej pretrvávajú medzi členskými krajinami EÚ rozdielne postoje.

 

img

 

Okrem toho sa partneri venovali aj ďalším aktuálnym témam, akými sú dopady brexitu, či proces rozširovania Európskej únie smerom na západný Balkán. Obaja sa zhodli na tom, že EÚ by mala byť prístupná ďalšiemu rozširovaniu pri predpoklade splnenia podmienok. Európska perspektíva krajín západného Balkánu je našim politickým záväzkom a strategickou úlohou.

 

img

 

Následne si štátny tajomník František Ružička, minister Hans Dahlgren a štátna tajomníka Ministerstva zahraničných vecí Portugalska Ana Paula Zacarias pozreli výstavu Mateja Kréna a Juraja Kréna Knihy / Obrazy v Galérii mesta Bratislavy. Pracovný program pokračoval Národným konventom o Európskej únii na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies