Na pomoc nevidiacim bude aj túto jeseň zbierka Biela pastelka

NETKY.SK • 15 September 2013, 12:48 • 2 min
Na pomoc nevidiacim bude aj túto jeseň zbierka Biela pastelka

BRATISLAVA - Ľudia môžu zbierku podporiť v stredu 25. septembra, keď si budú môcť od dobrovoľníkov kúpiť spinku s vyobrazením ceruzky za jedno euro.

slovakia

left justify in out

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska aj túto jeseň organizuje zbierku s názvom Biela pastelka. Celoslovenská verejná zbierka má podporiť ľudí s ťažkým zrakovým postihnutím. Jej dvanásty ročník sa bude konať v približne 120 mestách a obciach Slovenska, na organizácii sa podieľa približne dvetisíc dobrovoľníkov. "Výnos bude použitý na sociálne poradenstvo, vykonávanie sociálnej rehabilitácie, na podporu programov a aktivít pre nevidiacich a ťažko zrakovo postihnutých občanov," uviedla Erika Kanátová z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Biela pastelka pomáha podľa Kanátovej nevidiacim vrátiť sa do života. "Vďaka jej výnosu môžu odborníci bezplatne poskytovať poradenstvo pri vyrovnávaní sa s postihnutím, pomáhajú nevidiacim a slabozrakým pri výbere pomôcok, učia ich chodiť s bielou palicou či pracovať na počítači, ktorý hovorí. Pomáhajú tiež blízkym ľudí so zrakovým postihnutím, ktorí chcú byť čo najústretovejší, no nevedia, ako na to," povedala. 

Ľudia môžu zbierku podporiť v stredu 25. septembra, keď budú v uliciach miest a obcí dobrovoľníci v tričkách s nápisom Biela pastelka a v rukách ponesú zapečatenú pokladničku. Od nich sa bude dať kúpiť spinka s vyobrazením ceruzky za symbolické jedno euro. "Pomôcť však môžete už teraz poslaním SMS správy v hodnote dve eurá na číslo 820 alebo ľubovoľným vkladom na účet číslo 4030016212/3100 až do konca roka," doplnila Kanátová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies