Na podujatí Rajecká Anča odvezú cestujúcich zo Žiliny do Rajca historické vozne

NETKY.SK • 27 Júl 2023, 19:00 • 2 min
Na podujatí Rajecká Anča odvezú cestujúcich zo Žiliny do Rajca historické vozne

Žilina 27. júla (TASR) – Jazdu historickými železničnými vozňami medzi Žilinou a Rajcom môžu absolvovať účastníci podujatia Rajecká Anča. Podľa hovorkyne Považského múzea (PM) v Žiline Magdalény Lackovej sa uskutoční v sobotu 12. augusta a v nedeľu 13. augusta.

slovakia

left justify in out

Atmosféru vo vlaku doplnia zamestnanci múzea v dobových kostýmoch. "Na zastávke v Rajeckých Tepliciach čaká na cestujúcich prehliadka Múzea dopravy s rôznymi interaktívnymi prvkami. Najmenších účastníkov potešia tvorivé dielne na peróne a všetci záujemcovia sa môžu previezť na historickom koči v aleji pri autobusovej stanici," uviedla hovorkyňa Lacková.

Historik dopravy Peter Šimko podotkol, že špeciálnym tohtoročným bonusom je zvýhodnený balík. "Obsahuje okrem samotnej jazdy aj vstup do Múzea dopravy, jazdu na historickom koči a je možné ho kúpiť len v predpredaji na www.pmza.sk. Cestujúci tak dostane komplexnú službu, vrátane miesta vo vozni a tiež program v Rajeckých Tepliciach. Samozrejme, nechali sme aj možnosť kúpy jednosmerného lístka hotovosťou priamo vo vlaku a individuálne trávenie voľného času so zľavou na vstup do múzea," priblížil.

Podujatie Rajecká Anča organizuje Považské múzeum a Spoločnosť Považskej dráhy Žilina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Považské múzeum v Žiline
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies