Premiér by rád podporil zdravotníkov. Má to však jednu prekážku

NETKY.SK • 14 Jún 2022, 17:44 • 2 min
Premiér by rád podporil zdravotníkov. Má to však jednu prekážku

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽaNO) vníma požiadavky zdravotníkov, ich vyriešenie však podľa neho vyžaduje identifikáciu a schválenie dodatočných opatrení, na ktorých zatiaľ nie je dohoda.

slovakia

left justify in out

„Premiér Eduard Heger citlivo, ale zároveň naliehavo vníma potreby lekárov, sestier a ďalších zdravotníckych zamestnancov. Keďže ide o každoročný, teda štrukturálny výdavok, vyriešenie týchto potrieb je, žiaľ, spojené s identifikáciou a schválením dodatočných opatrení, na ktorých zatiaľ nie je dohoda,“ uviedla premiérova hovorkyňa Ľubica Janíková.

 

img

 

Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský poukázal na to, že lekári na utorkovom stretnutí s premiérom nedostali jasnú odpoveď na ich požiadavky. Ochotu podať výpoveď doteraz deklarovalo približne 3 000 lekárov z nemocníc, Visolajský očakáva, že podpisov pod vyhlásenia o pripravenosti podať výpovede bude pribúdať.

 

Štrajkovú pohotovosť ako reakciu na situáciu v zdravotníctve vyhlásili odborári v apríli, majú osem návrhov a požiadaviek, ktoré považujú za nevyhnutné na zlepšenie stavu nemocníc na Slovensku.

 

Prečítajte si tiež: Hasiči, policajti a ďalší zamestnanci ministerstva vnútra budú mať vyššie platy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies