Na PML mieri česká legenda! V Trenčíne načne štvrtú desiatku profesionálnych duelov

NETKY.SK • 1 Marec 2024, 12:30 • 2 min
Na PML mieri česká legenda! V Trenčíne načne štvrtú desiatku profesionálnych duelov

Ešte donedávna bol súčasťou elitnej desiatky ľahkej divízie OKTAGON MMA. Skúsenosťami ostrieľaný Jan Široký (13-17) azda nemá neprajníkov. Sympatický vojak z Ostravy sa bojovým športom začal venovať už ako tínedžer a v súčasnosti má na konte okrúhlych tridsať profesionálnych vystúpení. Štvrtú desiatku načne na aprílovom turnaji PML 9 v Trenčíne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Náklonnosť k športu a zdravému životnému štýlu začal prejavovať už od útleho veku. Od piatich rokov sa venoval hokeju, keď hrával za Vítkovice. Prvotné skúsenosti s bojom začal zbierať ako tínedžer v boxe. Ako 20-ročný sa ocitol na križovatke, kedy sa musel rozhodnúť, kam sa budú jeho ďalšie kroky uberať. Voľba napokon padla na MMA.
 
Ostravský rodák je súčasťou Armády Českej republiky, kde pracuje ako špeciálny vodič v tankovom prápore. Dlhodobo vyučuje sebaobranu. V roku 2005 sa stal vo veku 16 rokov prvým vicemajstrom Moravy v klikoch, keď ich za jednu hodinu dokázal spraviť neskutočných 1156. V rámci AČR bol majstrom a vicemajstrom v boxe.
 
Jan Široký je členom OKTAGON MMA od turnaja s poradovým číslom päť. Za toto obdobie stihol pod žlto-čiernou vlajkou jedenásť zápasov proti menám ako Matúš Juráček, Marek Bartl či Konrad Dyrschka. Desať svojich kariérnych duelov doviedol do víťazného konca pred uplynutím časového limitu, trikrát knokautoval protivníka hneď v prvom kole.
 
V poradí deviate podujatie PML je naplánovaný na 13. apríl 2024. Hostiť ho bude Mestská športová hala v Trenčíne. Medzi ťaháky večera bude okrem iného patriť ďalšie domáce predstavenie elitnej svetovej zápasníčky Moniky Chochlíkovej. Vstupenky k dispozícii v sieti predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: OKTAGON MMA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies