Demokrati chcú od premiéra plán, ako zabezpečí vyšetrovanie bez zásahov politiky

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 15:45 • 2 min
Demokrati chcú od premiéra plán, ako zabezpečí vyšetrovanie bez zásahov politiky

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Demokrati očakáva od premiéra Ľudovíta Ódora plán na zabezpečenie policajného vyšetrovania korupcie bez zásahov politikov. V nestabilnom predvolebnom období považuje pokoj v polícii za kľúčový. Uviedla to v reakcii na koniec ministra vnútra Ivana Šimka vo funkcii. TASR o tom informoval Matúš Mandrák z tlačového oddelenia strany Demokrati.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Očakávame od premiéra Ódora, že urýchlene spoločnosti predstaví plán na najbližšie mesiace, ako chce zabezpečiť, aby polícia pokračovala bez zásahov politikov vo vyšetrovaní veľkej korupcie, ktoré sa naštartovalo za našej vlády," vyhlásili Demokrati.

Ako dodali, na zdravé fungovanie rezortu vnútra je potrebné, aby medzi ministrom a policajným prezidentom bol vždy prítomný vzájomný rešpekt a pochopenie svojich rolí a kompetencií každého z nich. Premiér v stredu oznámil koniec Šimka vo funkcii. Zdôvodnil ho naštrbenou dôverou medzi Šimkom a vedením polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: SME / Jozef Jakubčo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies