Zneškodnená bomba z vojny, nájdená vo vyschnutej rieke

NETKY.SK • 8 August 2022, 6:27 • 2 min
Zneškodnená bomba z vojny, nájdená vo vyschnutej rieke

RÍM – V severnom Taliansku v nedeľu odpálili bombu z druhej svetovej vojny, ktorú našli v oblasti zasiahnutej suchom po poklese rieky Pád.

slovakia

left justify in out

Pri operácii z bezpečnostných dôvodov evakuovali 3 000 ľudí, informovala s odvolaním sa na miestne médiá agentúra DPA. Bombu vážiacu 450 kilogramov zbadali v rieke Pád neďaleko mesta Mantova, 160 kilometrov juhovýchodne od Milána, uviedla tlačová agentúra ANSA.

 

 

Podľa správy armádni špecialisti z bomby odstránili rozbušku pred tým, ako ju premiestnili do 45 kilometrov vzdialenej jaskyne, kde ju zneškodnili riadeným výbuchom. Obyvatelia evakuovaní z okolia nálezu sa začali vracať do svojich domovov popoludní.

 

      

Talianska vláda v júli vyhlásila núdzový stav v oblastiach okolo rieky Pád, ktorá je najdlhšou v krajine. Tento región vytvára zhruba tretinu poľnohospodárskej produkcie Talianska a v súčasnosti ho sužuje najhoršie sucho za 70 rokov, pripomína agentúra Reuters.

 

 

Možno vás zaujme: Ukrajina začína sťahovanie svojich mierových síl z Kosova



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona