Na otvorení letnej špeciálnej olympiády v LA aj Stevie Wonder

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 17:13 • 2 min
Na otvorení letnej špeciálnej olympiády v LA aj Stevie Wonder

LOS ANGELES - Stevie Wonder, Cody Simpson či Avril Lavigneová vystúpia 25. júla na štadióne LA Memorial Coliseum na slávnostnom otvorení 14. svetovej letnej špeciálnej olympiády pre športovcov s mentálnym alebo kombinovaným postihnutím v americkom Los Angeles. Organizátori to oznámili vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Do programu, ktorý pripravuje produkčná spoločnosť so skúsenosťami podobného typu z OH 2012 v Londýne a ZOH 2014 v Soči, sa okrem spomenutých zapoja napríklad aj Eva Longoriová, Jimmy Kimmel, José Álvaro Osorio Balvín "J Balvin", Nicole Scherzingerová, basketbalista Jao Ming a plavec Michael Phelps. 

 

Simpson, skupina O.A.R. a dvaja z účastníkov zaspievajú hymnu tohto podujatia pod názvom "Reach Up LA". Nebude chýbať nástup športovcov a zapálenie ohňa. 

 

Slávnostné otvorenie "Special Olympics World Games" odvysiela televízna stanica ESPN. Lístky stoja od 30 do 120 USD, vstup na samotné súperenia bude zadarmo. 

 

V Kalifornii očakávajú 7000 súťažiacich. Svetová letná špeciálna olympiáda sa vracia do USA po 16 rokoch, potrvá do 2. augusta. V roku 2011 sa konala v gréckych Aténach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies