Sulík na kongrese strany SaS vyslovil nádej, že vláda vydrží až do riadnych parlamentných volieb

NETKY.SK • 12 Jún 2021, 14:07 • 2 min
Sulík na kongrese strany SaS vyslovil nádej, že vláda vydrží až do riadnych parlamentných volieb

BRATISLAVA – Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík verí, že najbližšie parlamentné voľby budú tie riadne, a to vo februári 2024.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojom príhovore v úvode straníckeho kongresu v Pezinku. Doplnil, že štart vlády Igora Matoviča (OĽaNO) bol rozpačitý aj preto, lebo vo vláde boli všetci noví

 

 

SaS podporí ministra Mikulca

Premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) povedal, že plne stojí za vládou a jej členmi, ktorú vedie. Heger na to reagoval slovami, že je to silný odkaz pre Slovensko.

V súvislosti s pondelkovým odvolávaním ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) povedal, že jednoznačne ho liberálni poslanci podporia.

 

img

 

Doplnil, že ak má strana nejaké výhrady k jeho úradovaniu, vždy si ho pozvú na poslanecký klub a riešia problémy za zatvorenými dverami. 

 

„Zodpovedal všetky naše otázky. Výsledkom stretnutia je, že všetkých 13 poslancov stojí za Romanom Mikulcom," dodal Sulík.

 

 

Koalícia stojí na dvoch pilieroch

Predseda SaS vo svojom príhovore poukázal aj na to, že ak sa liberáli dostanú do parlamentu aj v ďalších parlamentných voľbách, bude to po piaty raz. „Radíme sa medzi extrémne úspešné a skúsené strany," podotkol.

Predseda vlády vo svojom príhovore priblížil, že na Slovensko čaká veľa výziev, preto je potrebné mať silnú, odolnú a húževnatú koalíciu.

 

img

 

Koalícia podľa neho stojí na dvoch pilieroch. Tým prvým je vláda a jej členovia a druhým sú poslanci Národnej rady SR. Za kľúčovú považuje podporu v strane a silné zázemie.

 

Slovensko vstupuje do postpandemickej éry

Slovensko vstupuje podľa neho do dôležitej etapy, a to do postpandemickej. „V prvom rade nás čaká obnova vzdelávania," zdôraznil Sulík. V tejto súvislosti vyjadril podporu ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi (SaS).

 

img


SaS má dnes stranícky kongres v Pezinku. Liberáli sa na ňom majú oboznámiť so správou o činnosti rozhodcovskej komisie a správou o činnosti revíznej komisie.

 

img

 

Popoludní na nich čakajú voľby členov do republikovej rady, rozhodcovskej komisie a revíznej komisie. Čestným hosťom na kongrese je okrem premiéra Hegera aj exminister financií Ivan Mikloš, ktorý tiež vystúpil s príhovorom.

Mikloš dnes považuje stranu SaS za najväčšiu záruku toho, „aby sa hranatý s jamkatým nevrátili k moci" čím narážal na Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Zároveň prízvukoval, že liberálov v parlamentných voľbách nikdy nevolil.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies