Na Merkelovej motorové vozidlo hádzali paradajky

NETKY.SK • 9 September 2017, 08:30 • 2 min
Na Merkelovej motorové vozidlo hádzali paradajky

WOLGAST - O ďalšom incidente, pri ktorom odporcovia nemeckej kancelárky Angely Merkelovej hádzali tentoraz na jej motorové vozidlo paradajky, informovalo internetové vydanie najčítanejšieho nemeckého denníka Bild.

slovakia

left justify in out

Podľa správy privítali volebnú líderku Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a úradujúcu šéfku spolkovej vlády v Berlíne pri príchode na večerné predvolebné podujatie vo Wolgaste v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko pravicoví demonštranti piskotom a bučaním. Z davu asi 150 kancelárkiných odporcov smerovali podľa polície do jej vozidla paradajky.

 

Opakovane sa pred miestnou halou, v ktorej mala Merkelová vystúpiť s prejavom, ozývali pokriky ako "Zmizni!" z úst jej kritikov vrátane stúpencov neonacistickej Národnodemokratickej strany Nemecka (NPD) a euroskeptickej Alternatívy pre Nemecko (AfD).

 

Wolgast, mesto s viac ako 12.000 obyvateľmi, leží vo volebnom obvode, v ktorom AfD už pri krajinských voľbách získala tri mandáty a v ktorom táto opozičná strana očakáva veľmi dobrý výsledok aj v blížiacich sa parlamentných voľbách.

 

Už pred troma dňami došlo k pokusu o zasiahnutie Merkelovej paradajkami na jej predvolebnom mítingu v univerzitnom meste Heidelberg v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Tam na ňu prítomní hodili dve paradajky, ktoré však kancelárku naplno nezasiahli. Incident pocítila trocha aj vedľa Merkelovej stojaca moderátorka podujatia Claudia von Brauchitschová, ktorej uvoľnene reagujúca kancelárka duchaprítomne poskytla vreckovku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies