Na ME v Debrecíne sa predstaví kvarteto Slovákov

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 12:49 • 2 min
Na ME v Debrecíne sa predstaví kvarteto Slovákov

Na ME v Debrecíne sa predstaví kvarteto Slovákov - Ostatné športy V maďarskom Debrecíne vo štvrtok odštartuje európsky šampionát v modernom päťboji. Chýbať na ňom nebudú ani slovenskí reprezentanti v štvorčlennom zastúpení.

slovakia

left justify in out

V maďarskom Debrecíne vo štvrtok odštartuje európsky šampionát v modernom päťboji. Chýbať na ňom nebudú ani slovenskí reprezentanti v štvorčlennom zastúpení.
      Na druhom najprestížnejšom seniorskom podujatí v kalendári Medzinárodnej únie moderného päťboja (UIPM) si sily s európskou špičkou zmerajú Lucia Kršňáková (VŠC Dukla Banská Bystrica), Tomáš Škopek, Juraj Szalay a Ján Szalay (všetci Slávia STU Bratislava). Vekovo patria zástupcovia slovenských farieb s výnimkou Kršňákovej ešte k juniorom. Všetci sa predstavia v individuálnych disciplínach, v štafete budú Slováci chýbať.
      "Najväčšie šance dostať sa do finále spomedzi našich reprezentantov majú Škopek a Kršňáková. Szalayovci sú mladí pretekári, ktorí ešte len zbierajú skúsenosti. Bude tu možnosť splniť kvalifikačné limity na seniorské majstrovstvá sveta v Číne, tie však neplánujeme obsadiť. Našim vrcholom budú juniorské MS, na ktorých by sa mali zúčastniť všetci traja chlapci. Ján Szalay sa následne predstaví aj na olympijských hrách mládeže v Singapure," uviedol pre TASR reprezentačný tréner mládeže Vladimír Paulík.
      Mladí moderní päťbojári absolvovali prípravu na podujatie v domácich podmienkach a spestrili si ju zahraničným sústredením. "Absolvovali sme sústredenie v maďarskej Tate. Boli sme tu najmä z dôvodu zdokonalenia sa v šerme, ktorý je tu na skutočne veľmi dobrej úrovni," dodal Paulík.
      ME v Debrecíne potrvajú od 15. do 20. júla. Disciplínami moderného päťboja sú plávanie, šerm, jazda na koni a kombinovaná disciplína - beh a streľba.

      Program ME v Debrecíne:
      15. júl - kvalifikácia ženy
      16. júl - kvalifikácia muži
      17. júl - finále ženy
      18. júl - finále muži
      19. júl - štafeta ženy
      20. júl - štafeta muži

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies