Na májovom Go2Stage sa predstavia ďalší interpreti

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 08:30 • 2 min
Na májovom Go2Stage sa predstavia ďalší interpreti

BRATISLAVA - V stredu večer sa v bratislavskom Nu Spirit Clube predstavia ďalší mladí interpreti. V rámci projektu Demovnica_FM tentoraz počas Go2Stage koncertu vystúpi košická kapela Deal, elektronicko-akustický projekt Nuuku, dream-folkové duo Lille a pesničkárka Dominika Fričová, ktorú bude sprevádzať bubeník z kapely Korben Dallas a Tu v dome Ozo Guttler.

slovakia

left justify in out

Ako prvé sa predstaví dream-folkové duo Lille z Púchova. Dvojica v zložení Tamara Pribišová a Róbert Fapšo vydala zhruba pred mesiacom debutový album Stopy dní so šiestimi slovenskými piesňami. „Máme za sebou účinkovanie v Rádiu FM, nomináciu na nováčika roka Radio_Head Awards 2014 a návštevu Rádia Devín, v ktorom v júni zahráme aj naživo,“ priblížilo duo, ktoré v súčasnosti pracuje na svojej druhej štúdiovke a onedlho plánuje k jednej zo svojich piesní nakrútiť i videoklip. Nový album Lille fanúšikov prekvapí aj celkom novým zvukom.


Svoju koncertnú premiéru zažije v stredu mladá košická kapela Deal, ktorej piesne ako November či Raising Flag zaujali domáce i zahraničné rádiá. Videoklip k Raising Flag si našiel svoje miesto vo vysielaní hudobných televízií v Česku, Bosne a Hercegovine, Lotyšsku i Estónsku. Kapela sa v najbližších mesiacoch plánuje popri nahrávaní albumu venovať aj nakrúcaniu druhého klipu.


Dominika Fričová je mladá pesničkárka, ktorá okrem gitarovej hudby ponúka hodnotné texty plné dôvtipu. Momentálne sa teší z nového videoklipu ku skladbe Rôzne druhy ľudí. Animácia v ňom pochádza z dielne Michaely Pavlátovej, ktorá sa môže pochváliť nomináciou na Oscara. Sympatická Žiarčanka sa na demovnicovom koncerte predstaví spolu s bubeníkom Korben Dallas a Tu v dome Ozom Guttlerom. „Je super pocit mať pri sebe takého výborného hudobníka,“ poznamenala Fričová.


Stredajší koncert uzavrie vystúpenie elektronicko-akustického projektu Nuuku producenta Adama Dekana a speváčky Alex Lukáčovej, ktorý v modernom prevedení spája experimentálnu a eklektickú hudbu. V tvorbe Lukáčovej a Dekana cítiť inšpirácie mnohých žánrov súčasnej hudby. Charakteristickým znakom ich piesní je organický zvuk plný prekvapení, zlomov a zvukomaľby. Dvojica využíva netradičné hudobné a kompozičné postupy a neobvyklé hudobné nástroje ako hankdrum, theremin či modulárny syntetizátor. Nuuku v súčasnosti pripravujú debutový album, ktorý plánujú vydať na prelome leta a jesene. Poslucháč môže na novom počine očakávať ambienty, improvizácie, kompozične komplikované, ale aj tanečné piesne. Pieseň Mora, s ktorou sa dvojica prihlásila do Demovnice, je prvou improvizáciou medzi tvorcami tohto projektu, ktorú následne spracovali a zaranžovali v prítmí podkrovného bytu v Bratislave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies