Na južnom brehu Viktóriinho jazera v africkej Tanzánii za päť rokov zabili krokodíly 19 ľudí

NETKY.SK • 4 Marec 2024, 17:15 • 2 min
Na južnom brehu Viktóriinho jazera v africkej Tanzánii za päť rokov zabili krokodíly 19 ľudí

MWANZA - Najmenej 19 ľudí zabili krokodíly a 20 ďalších prišlo o končatiny za posledných päť rokov v okrese Sengerema v regióne Mwanza na južnom brehu Viktóriinho jazera v Tanzánii, uviedol v nedeľu úradník.

slovakia

left justify in out

Paul Poncian, predstaviteľ pre voľne žijúce živočíchy v oblasti Sengerema, uviedol, že 20 ľudí prišlo o končatiny po tom, ako ich v období od januára 2019 do decembra 2023 napadli krokodíly„Rybári boli väčšinou obeťami útokov krokodílov v jazere,“ povedal Poncian.

Ďalšie obete spomenul ako plavcov a ľudí, ktorí zbierali vodu z Viktóriinho jazera, najväčšieho jazera v Afrike a hlavnej nádrže rieky Níl.

Lolruck Mosses, vysoký predstaviteľ Úradu pre riadenie voľne žijúcich živočíchov v Tanzánii (TAWA), uviedol, že úrad spustil kampaň zameranú na zvýšenie povedomia obyvateľov v blízkosti jazera, aby sa vyhli útokom krokodílov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Xie Hao
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies