Polícia pripomína držiteľom strelných zbraní ich povinnosti do konca januára

NETKY.SK • 20 Január 2023, 10:00 • 2 min
Polícia pripomína držiteľom strelných zbraní ich povinnosti do konca januára

BRATISLAVA - Polícia v súvislosti s novelou zákona o zbraniach a strelive pripomína držiteľom strelných zbraní ich povinnosti do 31. januára. Informuje o tom na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Novela nadobudne účinnosť 1. februára. "S cieľom upozorniť na zmeny pre držiteľov zbrojných licencií, zbrojných preukazov a držiteľov určitých druhov strelných zbraní, dávame do pozornosti aktuálne povinnosti," uviedla polícia. Pripomína, že držitelia zbrane, na ktorej držanie pred účinnosťou novely nebol potrebný zbrojný preukaz, zbrojná licencia alebo zaevidovanie zbrane a od 1. februára sa vyžaduje, musia poslať žiadosť do 31. januára. V opačnom prípade sa držba zbrane po tomto dátume považuje za ilegálnu. Za priestupok im môže byť uložená sankcia až do výšky 1600 eur. Stratia tiež spoľahlivosť z pohľadu zákona o strelných zbraniach a strelive až na obdobie dvoch rokov. "Počas týchto dvoch rokov nebude možné mať zbrojný preukaz, ani požiadať o jeho vydanie," priblížila polícia. Viac informácií je dostupných na webe Ministerstva vnútra SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona