Na jubilejný viedenský Life Ball príde Banderas i Clinton

NETKY.SK • 18 Máj 2012, 06:20 • 2 min
Na jubilejný viedenský Life Ball príde Banderas i Clinton

Na jubilejný viedenský Life Ball príde Banderas i Clinton - Kultúra V sobotu sa vo Viedni uskutoční charitatívny ples Life Ball. Galavečer, ktorého mottom je Fight the Flames of Ignorance (v preklade Bojujte s plameňmi nevedomosti), oslávi dvadsiate jubil

slovakia

left justify in out

img

V sobotu sa vo Viedni uskutoční charitatívny ples Life Ball. Galavečer, ktorého mottom je "Fight the Flames of Ignorance“ (v preklade Bojujte s plameňmi nevedomosti), oslávi dvadsiate jubileum. Do viedenskej radnice zavítajú i prominentní hostia ako španielsky herec Antonio Banderas, americký exprezident Bill Clinton, speváčky Natalia Kills a Aura Dione či americká herečka a modelka Milla Jovovich, ktorá bude zastupovať Nadáciu pre výskum AIDS (amfAR).

V predvečer jubilejného Life Ballu sa uskutoční vo viedenskom divadle Burgtheater galakoncert. Výťažok z neho poputuje Clintonovej nadácii Clinton Health Access Intiative (CHAI). Exprezident sa na koncerte sám zúčastní a s čítačkou sa predstaví aj Antonio Banderas, ktorý na akcii k podujatiu Life Ball zastúpi svoju manželku Melanie Griffith. Popri Viedenských filharmonikoch, hviezdach operného neba ako Michael Schade, Mojca Erdmannová, Bernarda Finková a Florian Boesch zahrajú aj velikáni džezu a soulu, Al Jarreau a Randy Crawford. Pozvanie prijali aj domáci herci Gert Voss, Sunnyi Mellesová a Maximilián Schell.

Otvárací ceremoniál Life Ballu pred viedenskou radnicou, ktorý si každoročne pozrie približne 40-tisíc ľudí, ponúkne v sobotu podvečer lákavý program a módnu šou. Jubilejná módna prehliadka prinesie prierez výstredných modelov ostatných dvoch desaťročí od návrhárov ako Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood či Roberto Cavalli, ktorí v minulosti predstavili modely navrhnuté špeciálne pre Life Ball. Predvedú ich Lydia Hearst, Tatjana Patitz, Karolína Kurková, Eva Padberg, Ivana Trump, Ruth Ester či Dolly Buster. Samotná párty s otváracou šou a bohatým programom sa následne rozbehne vo viedenskej radnici. Life Ball 2012 hudobne spestria aj Scissor Sisters a Gloria Estefan.

Podujatie Life Ball je oslavou života a rozdielnosti, podporujúce toleranciu a rovnoprávnosť. Organizátorom charitatívnej akcie je od roku 1992 nezisková organizácia AIDS LIFE. Minulý rok sa na Life Balle podarilo vyzbierať na medzinárodné i domáce projekty v boji proti Aids a HIV 1,9 milióna eur. Priamy prenos z netradičného plesu Life Ball prinesie rakúska televízia ORF.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies