Na jeseň pribudnú mosty cez Ipeľ

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:35 • 2 min
Na jeseň pribudnú mosty cez Ipeľ

Na jeseň pribudnú mosty cez Ipeľ

slovakia

left justify in out

img

Dokončovacie práce na dvoch cezhraničných mostoch cez rieku Ipeľ pokračujú. Na mieste sa o tom presvedčili štátny tajomník ministerstva dopravy Arpád Érsek a generálny riaditeľ sekcie cestnej dopravy Milín Kaňučšák.
      Výstavba mostov cez rieku Ipeľ v obciach Peťov a Rároš ovplyvní významným spôsobom život regiónu Poiplia. Mosty výrazne skrátia cestu miestnych obyvateľov k ich južným susedom. V súčasnosti je najbližšie maďarské mesto Szécsény vzdialené od Peťova 60 km. Po otvorení mosta sa táto vzdialenosť skráti na 10 km. „Oba mosty budú odovzdané do prevádzky ešte v tomto roku. Most v Peťove by mal byť odovzdaný začiatkom septembra a most v Rároši koncom októbra,“ uviedol v tejto súvislosti štátny tajomník ministerstva dopravy Arpád Érsek.
      Predstavitelia miestnej samosprávy ocenili záujem a prístup MDVRR SR pri realizácii obnovy Ipeľských mostov. „Je to pre nás veľká podpora do ďalšej práce, keď vidíme, že sa o naše problémy zaujímajú vysokí štátni funkcionári," povedala na stretnutí pani Mária Lorincz, predsedníčka Združenia pre obnovu Ipeľských mostov.
      Pri tejto príležitosti sa štátny tajomník Érsek stretol okrem zástupcov Združenia pre obnovu Ipeľských mostov aj so zástupcami Banskobystrického samosprávneho kraja, predstaviteľmi ipeľského regiónu a druhým tajomníkom veľvyslanectva Maďarskej republiky na Slovensku Gáborom Bertom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies