Na jazere sa potopila loď s futbalistami a fanúšikmi: Najmenej 30 ľudí sa utopilo

NETKY.SK • 26 December 2016, 18:02 • 2 min
Na jazere sa potopila loď s futbalistami a fanúšikmi: Najmenej 30 ľudí sa utopilo

KAMPALA - Najmenej 30 osôb sa pravdepodobne utopilo po tom, ako sa na Albertovom jazere v Ugande prevrátila preplnená loď s členmi futbalového tímu a fanúšikmi. Oznámila to dnes miestna polícia s tým, že potvrdených je zatiaľ deväť obetí, pričom 15 osôb sa podarilo zachrániť.

slovakia

left justify in out

Na palube preplneného rybárskeho plavidla sa viezlo približne 45 pasažierov, išlo o miestnych futbalistov so svojimi fanúšikmi. Skupina smerovala na vianočný futbalový zápas do susedného okresu.

 

 

V policajnej správe sa uvádza, že loď stratila rovnováhu po tom, ako sa veľa cestujúcich nazhromaždilo na jednu stranu plavidla. Cestujúci mali byť v tom čase pod vplyvom alkoholu.

 

Z jazera sa doposiaľ podarilo zachrániť 15 preživších a záchranári lokalizovali deväť tiel obetí.

 

 

Lodné nešťastia sú na Albertovom jazere, ako aj v ďalších častiach Afriky, pomerne bežnými, napísala v tejto súvislosti spravodajská stanica BBC.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies