Spevák Tome prichádza s novinkou Som horár

NETKY.SK • 23 August 2022, 08:00 • 2 min
Spevák Tome prichádza s novinkou Som horár

Mladého speváka a skladateľa sme videli ako finalistu top 20 Československej Superstar 2020 s rebelujúcim prejavom a ostrou gitarou.

slovakia

left justify in out

 

No aktuálnym singlom v pomalom rytme reggae a svojským frázovaním predstavuje novú tvár. Skladba svojím posolstvom zanecháva poslucháča v strehu až do posledných tónov.

 

Po nahnevaných surových rock'n'rollových či romanticky ladených skladbách prichádza Tome so skladbou s odlišným zvukom aj celkovým prejavom.

 

„Nikdy by mi nenapadlo, že napíšem presne takýto typ skladby, pomalý veselý song ladený do reggae o mojom psovi,“ s úsmevom prezrádza Tome o novinke, ktorá vznikla pri jamovaní a ďalej pokračuje: „V skúšobni bol vtedy s nami aj Eso, môj pes, ktorý ležal na gauči oproti nám a v momente, keď som začal hrať pomalý reggae rytmus na gitare, vzišla téma – som horár, svojho psa mám rád.“

 

img

 

Po prvotnom námete hľadal spevák hlbší význam piesne, ktorý by dodal ucelenú formu aj textu.

 

„Vôbec som netušil, prečo mi napadli práve slová – som horár – no časom som sa snažil nad tým zamyslieť a text dopísať tak, aby skladba dávala zmysel. No pieseň som dopísal až vtedy, keď som sa s mojím psom Esom prechádzal lesom oslobodený od všetkého a mal som so sebou akustickú gitaru,“ objasňuje.

 

Tak sa mu podarilo vytvoriť jedinečnú skladbu s pozitívne zmýšľajúcim postojom k prírode. Prvotným opisom spevákovho vzťahu k prírode a jeho malému štvornohému priateľovi sa pretavilo do hlavného posolstva piesne, aby sme si užívali momenty, keď môžeme byť v prírode odpútaný od mestského ruchu a dennodenných starostí, len vstrebávať nádherný kľud a kochať sa našou krásnou prírodou, ktorú na Slovensku máme.

 

img

 

Text piesne, ktorý má u poslucháčov vytvoriť úsmev a poukázať na to, aby sa ľudia správali k prírode s úctou a vážili si viac to, čo nám  dáva, Tome s umom zasadil do pomalého reggae s rýchlejším frázovaním.

 

„Myslím, že táto skladba je z našej tvorby skôr výnimkou. Venujeme sa energickému rock'n'rollu, ktorý zahŕňa rýchle tempo a tvrdé elektrické gitary. Aj preto si myslím, že je táto skladba výnimočná a dodáva našej tvorbe trochu inú atmosféru,“ vysveľuje Tome.

 

 

Celkovú atmosféru piesne dotvára videoklip z prostredia poľovníckeho posedu nakrúcaného neďaleko obce Liptovské Sliače, ktorú malo na starosti VLN production. „Eso bol zo začiatku trochu viac hyperaktívny, no akonáhle sme vyšli obrovský kopec a unavil sa, poslúchal ma na slovo, a preto patrí veľká pochvala aj nášmu hlavnému štvornohému hrdinovi,“ s úsmevom dodáva spevák.

 

V budúcnosti sa už stretneme okrem sólo prezentovania speváka pod názvom Tome aj s názvom projektu, pod ktorým bude spevák vystupovať spolu so svojou formáciou. Na to si však ešte musíme počkať,  v súčasnosti pracuje s kapelou na novom albume a teší sa z koncertného leta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies