Na jarmokoch padali pokuty: Colníci odhalili pochybenia v 60 percentách nákupov!

NETKY.SK • 25 September 2014, 16:37 • 2 min
Na jarmokoch padali pokuty: Colníci odhalili pochybenia v 60 percentách nákupov!

BRATISLAVA - Vo viac ako 60 percentách prípadov zistili púchovskí colníci porušenie pri vydávaní pokladničných dokladov.

slovakia

left justify in out

Colníci kontrolovali zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice počas leta, zamerali sa najmä na jarmoky v Beluši, Ilave, Dubnici nad Váhom, Handlovej, Prievidzi, Považskej Bystrici a Púchove. "Vydávanie pokladničných dokladov skontrolovali pri 55 kontrolných nákupoch, až v 34 prípadoch bolo zistené porušenie predpisov, za čo boli uložené pokuty vo výške 9 870 eur," informuje hovorkyňa Colného úradu Trenčín Renáta Peťovská.

 

Ako upozorňujú colníci, počet porušení predpisov pri vydávaní bločkov je stále vysoký, takmer pri všetkých kontrolách vyšší ako 50 percent, a to aj napriek tomu, že ich vopred ohlásili v kampani. "Trhovníci sú však nepoučiteľní. Svedčí o tom aj prípad z Považskej Bystrice, kde bolo zistené, že kontrolovaný subjekt porušil predpisy už päťkrát," informuje Peťovská. Okrem uloženej pokuty 1 000 eur colný úrad podá návrh na zrušenie jeho živnostenského oprávnenia. 

 

Okrem povinností vyplývajúcich zo zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice colníci na jarmokoch overujú aj to, či nie sú napríklad cigarety či alkoholické nápoje ilegálne privezené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies