Na hraničnom priechode Ubľa zadržali 24-tisíc kusov nelegálnych cigariet

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 18:19 • 2 min
Na hraničnom priechode Ubľa zadržali 24-tisíc kusov nelegálnych cigariet

BRATISLAVA - Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy našli v utorok 3. marca pri kontrole motorového vozidla na hraničnom priechode Ubľa cigarety neoznačené platnou slovenskou kontrolnou známkou.

slovakia

left justify in out

Zaistili 24 500 kusov ukrajinských cigariet. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na 3 330,43 eur. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Osobné auto evidované v okrese Michalovce riadil občan Ukrajiny. Na výzvu colníkov neprihlásil žiaden tovar. Následne colníci privolali služobného psa, ktorý označil tabakové výrobky v konštrukčných dutinách vozidla. Colníci opätovne vyzvali vodiča, aby dobrovoľne vydal ukryté pašované tabakové výrobky. Vodič na to uviedol, že v dutinách vozidla má ukrytých asi 100 kartónov cigariet. 

 

V tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie vodičovi vozidla, v ktorom sa cigarety našli. Obvineného muža umiestnili do cely predbežného zadržania. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od šesť mesiacov do päť rokov. 

 

Spotrebiteľské balenia cigariet odovzdali správcovi dane Colnému úradu Michalovce. Vyšetrovateľ zaistil aj motorové vozidlo, pretože bolo vybavené špeciálne vybudovaným úkrytom pre nelegálnu prepravu tovaru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies