Na festivale balónov zlomili dva svetové rekordy

NETKY.SK • 2 August 2013, 19:24 • 2 min
Na festivale balónov zlomili dva svetové rekordy

PARÍŽ - Na festivale teplovzdušných balónov na bývalom letisku Severoatlantickej aliancie (NATO) vo východnom Francúzsku zlomili dva svetové rekordy. Prvý v počte pilotovaných balónov, ktoré vzlietli za hodinu (408) a druhý v počte balónov, ktoré vzlietli naraz z letiskovej plochy (391). Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zvuk stoviek plynových horákov, ktoré sa naraz vznecujú, je úžasný, povedal jeden z pilotov Denis Martignon. Dodal, že to bola "pôsobivá stena balónov".

Každoročný festival Lorraine Mondial Air Baloons organizuje potomok priekopníka aeronautiky z 18. storočia Jeana-Francoisa Pilatra de Rozier. Philippe Buron Pilatre sa chopil rodinného hobby a balóny pilotuje od roku 1979. "Môj otec lietal. Môj syn lieta. Môj brat lieta. Raz možno aj môj vnuk bude lietať," povedal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies