Prezidentka Čaputová podporuje prísne epidemiologické opatrenia, vláde však vytkla jednu vec

NETKY.SK • 13 Október 2020, 20:56 • 2 min
Prezidentka Čaputová podporuje prísne epidemiologické opatrenia, vláde však vytkla jednu vec

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová dôveruje prijatým opatreniam. Apeluje však na vládu a krízový štáb, aby rozhodovali na na základe dát.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezidentka Čaputová to uviedla v Televíznych novinách na TV Markíza. Podľa prezidentky je dôležité, aby boli rozhodnutia opreté o fakty.

 

Dôležité je komunikovať pomoc ľuďom

Prízvukovala tiež vecnú komunikáciu a zdôvodnenie verejnosti, prečo sa vláda či krízový štáb rozhodol tak, ako sa rozhodol pri prijímaní konkrétnych opatrení.

 

img

 

Hlava štátu považuje za dôležité, aby okrem opatrení a obmedzení bola komunikovaná aj pomoc ľuďom, ktorých sa to bezprostredne dotýka.

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka po stretnutí so zástupcami športu a kultúry vyzýva na reálnu pomoc

Čo je aj dôvodom, prečo si pravidelne pozýva do Prezidentského paláca odborníkov a priamo „z prvej ruky“ si žiada informácie, ktoré potrebuje vedieť.

 

Ľudia nechcú vidieť hádky v koalícii

Prezidentka však vidí isté rezervy v komunikácii vlády. „Krízová situácia si vyžaduje osobitný prístup a je potrebná krízová komunikácia. Opatrenia majú byť oznamované pokojným a vecným spôsobom. Majú byť tiež zdôvodnené, zrozumiteľné a včasné,“ vysvetlila Čaputová.

 

img

Hlava štátu na záver dodala, že ľudia nepotrebujú vidieť konflikt a je podľa nej potrebné do spoločnosti vniesť skôr upokojenie a istotu, že situácia je pod kontrolou.

 

„Vnímam, že spoločnosť je istým spôsobom rozdelená, preto je potrebné vniesť do spoločnosti upokojenie, dať tomu viac vecného tónu a skôr spoločnosť spájať než rozdeľovať,“ uzavrela prezidentka.

 

Prečítajte si viac: Prezidentka: Zvažuje sa opätovné zriadenie permanentného krízového štábu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies