Zdravotná sestra v Británii dostala za vraždu siedmich bábätiek doživotný trest

NETKY.SK • 21 August 2023, 14:55 • 2 min
Zdravotná sestra v Británii  dostala za vraždu siedmich bábätiek doživotný trest

Londýn - Súd v Británii odsúdil v pondelok na doživotie zdravotnú sestru Lucy Letbyovú za vraždy siedmich novorodencov a z pokusu o vraždu šiestich ďalších. Sestra pracovala s chorými a predčasne narodenými deťmi na novorodeneckom oddelení nemocnice na severozápade Anglicka.

slovakia

left justify in out

Sudca James Goss uložil Letbyovej najprísnejší možný trest, aký britské zákony umožňujú. Samotná obžalovaná na pojednávaní v Manchestri nebola prítomná, čo rozhnevalo rodiny obetí. Súd s Letbyovou (33) sa začal vlani v októbri. Podľa obžaloby obetiam injekčne zavádzala vzduch do ciev, prekrmovala ich mliekom a podávala nadmerné množstvo inzulínu. Letbyovú zatkli po sérii podozrivých úmrtí na novorodeneckom oddelení nemocnice Grófky z Chesteru na severozápade Anglicka od júna 2015 do júna 2016. Opakovane poprela, že by ubližovala deťom. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies