Salah je stroj na góly! Prekonal ikonu FC Liverpool a mieri ešte vyššie

NETKY.SK • 10 December 2020, 12:29 • 2 min
Salah je stroj na góly! Prekonal ikonu FC Liverpool a mieri ešte vyššie

FC Liverpool sa rozlúčil so skupinovou fázou Ligy majstrov remízou 1:1 na pôde nováčika FC Midtjylland. Viac ako výsledok už istého víťaza D-skupiny potešil strelec gólu hostí.

slovakia

left justify in out

Prekonal Gerrarda 

Egyptský útočník Mohamed Salah skóroval už po 55 sekundách a strelil najrýchlejší gól v histórii účinkovania FC Liverpool v Lige majstrov. Zároveň to bol jeho 22. presný zásah, ktorým preskočil klubovú legendu Stevena Gerrarda na čele historického renkingu najúspešnejších strelcov "The Reds" v Lige majstrov.

 

img

 

Slová chvály od hlavného trénera 
"Je to skvelý hráč, absolútne výnimočný. Odvtedy čo sme začali vzájomnú spoluprácu, klape to výborne. Z jeho gólov profituje celé mužstvo a naopak, on dokáže oceniť prácu spoluhráčov pri svojich zásahoch." 

 

 

"Ak by sme mali len jeho góly bez tímovej roboty, neboli by sme takí úspešní. Na druhej strane, ak práve potrebujeme od neho gól, on nám ho dodá a všetko funguje ako má," zamyslel sa tréner FC Liverpool Jürgen Klopp na portáli BBC.FC Liverpool už mal dávno istý postup do osemfinále LM.

 

img

 

Prednosť dostali mladíci 

Aj vzhľadom na početné zranenia v tíme si na posledný zápas v Herningu dovolil Klopp experimentovať a na ihrisko poslal najmladšiu základnú jedenástku v histórii vystúpení FC Liverpool v Lige majstrov s vekovým priemerom 24 rokov a 26 dní.

 

Kapitánom bol 22-ročný krajný obranca Trent Alexander-Arnold, obranu dirigoval 19-ročný stopér Rhys Williams. V základe sa objavil aj 19-ročný defenzívny stredopoliar Leighton Clarkson a do druhého polčasu naskočil francúzsky obranca Billy Koumetio, ktorý sa vo veku 18 rokov a 25 dní stal historicky najmladším hráčom, ktorý nastúpil za FC Liverpool v pohárovej Európe.

 

 

A to ešte 22-ročný Ír Caoimhin Kelleher vo svojom druhom zápase v LM v kariére inkasoval len raz a aj to z pokutového kopu."

 

Sú to všetko šikovní a talentovaní hráči, ale potrebujú veľa zápasovej praxe. Lebo úspešná kariéra nie je o jednom úspešnom zápase, ale o neustálom potvrdzovaní kvality na najvyššej úrovni. My im tie zápasy doprajeme, lebo už teraz nám veľmi pomáhajú," skonštatoval Klopp.

 

 

Vyvrcholenie skupiny 

Z D-skupiny si postup do vyraďovacej časti LM zabezpečili FC Liverpool a Atalanta Bergamo, v šestnásťfinále Európskej ligy bude na jar pokračovať Ajax Amsterdam. Nováčik Midtjylland skončil posledný s dvoma remízami na konte.Pôvodný článok:
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona