AKTUALIZÁCIA: Na Donovaloch sa zrútil autobus plný detí

NETKY.SK • 20 Júl 2020, 15:26 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Na Donovaloch sa zrútil autobus plný detí

Na Donovaloch sa po nehode prevrátil autobus, v ktorom sa malo viezť viacero dospelých a maloletých osôb. Nehoda sa stala v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Na mieste zasahujú dve desiatky hasičov. Informuje o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

slovakia

left justify in out

Dve desiatky hasičov momentálne zasahujú pri dopravnej nehode jedného autobusu, ktorá sa stala na Donovaloch v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Podľa predbežných informácií sa po nehode autobus prevrátil. V čase nehode sa v ňom malo viezť viacero dospelých a maloletých osôb. Na mieste zasahujú hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Zvolena a Banskej Bystrice. K nehode smeruje tiež evakuačný autobus HaZZ.

 

img

 

Osoby sú momentálne v opatere záchrannej zdravotnej služby. Evakuačný autobus HaZZ bol z udalosti odvolaný, nakoľko dopravca zabezpečí náhradnú dopravu pre cestujúcich. Na miesto je vyslaná ťažká technika zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, pomocou ktorej sa hasiči pokúsia havarovaný autobus z miesta nehody vyslobodiť.

 

img

 

Pri nehode autobusu, ktorý sa prevrátil na štátnej ceste č. I/59 v katastri obce Korytnica, sa zranilo 5 osôb (4 deti a 1 dospelý). V čase nehody sa v ňom viezlo 32 cestujúcich (z toho 29 detí).

 

V ÚVN ošetrili po nehode autobusu dve dievčatá s ľahšími zraneniami

Dve z piatich zranených osôb po pondelňajšej nehode autobusu v Korytnici ošetrili v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku. Podľa hovorkyne nemocnice Petry Diškovej mali obe dievčatá vo veku 15 a 17 rokov len ľahšie povrchové poranenia.

 

Nehoda sa stala v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Autobus pravdepodobne zišiel z krajnice a prevrátil sa. Po príchode hasičov na miesto sa všetkých 27 detí a traja dospelí nachádzali mimo prevráteného autobusu. Väčšina detí bola v poriadku, niektoré ošetrovala rýchla zdravotná služba, uviedol veliteľ zásahu Miroslav Benčo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Ružomberok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies