Vláda SR rozdá prvej línii pracovníkom v boji proti korone desiatky miliónov eur

NETKY.SK • 14 August 2020, 19:8 • 2 min
Vláda SR rozdá prvej línii pracovníkom v boji proti korone desiatky miliónov eur

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí boli v prvej línii v boji proti pandémii koronavírusu dostanú od štátu odmenu 50 miliónov eur. Ako informoval na piatkovej tlačovej besede premiér Igor Matovič, odmena bude rozdelená medzi zdravotné sestry, policajtov, vojakov a pracovníkov domovov sociálnych služieb.

slovakia

left justify in out

Rezortní ministri by sa teraz do týždňa mali dohodnúť komu aká odmena bude udelená. "Predpokladám, že odmena pre jedného pracovníka by mohla byť medzi 300 až 500 eur," povedal Matovič.

 

Od prvého polroku sme si polepšili 
Predseda vlády sa rozhodol odmeniť spomínaných zamestnancov aj vďaka tomu, že slovenská ekonomika nepadla tak "hlboko" ako sa očakávalo. Slovenská ekonomika zaznamenala v druhom štvrťroku 2020 prepad o 12,1 %, pričom priemer EÚ bol na úrovni 15 %.

 

img

 

Slovensko si tak podľa premiéra Igora Matoviča polepšilo oproti prvému polroku, kedy vládla vláda Petra Pellegriniho, pretože za prvý kvartál bol priemerný prepad ekonomiky EÚ -2,4 % a Slovensko zaznamenalo prepad o 3,6 % a bolo za priemerom EÚ.

"Mojím cieľom bolo minimalizovať ekonomické škody spôsobené pandémiou ochorenia COVID-19. Sme exportná ekonomika, preto sme vystavení veľkému ekonomickému prepadu. Náš cieľ bol naplnený," škontatoval Matovič.

 

Lepšie výsledky ako predošlá vláda 

Podľa premiéra sme dokázali ochrániť ekonomiku, pretože sme zaznamenali lepšie výsledky v dôležitých ukazovateľoch ako predchádzajúca vláda za prvý kvartál. Percento nezamestnanosti sa oproti marcu prakticky udržalo.

 

img

 

"Čo sa týka prepadu priemyslu, tam sme boli v EÚ-28 v marci tretí od konca, za jún máme výsledok lepší ako priemer EÚ. Navyše, Slovensko sme ochránili aj z medicínskeho hľadiska. Toto je výsledok 100 dní nášho vládnutia," povedal predseda vlády SR na záver.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona