Vyhadzovanie diplomatov stále trvá, Rusko vyhostilo aj ďalších piatich

NETKY.SK • 24 Apríl 2021, 08:54 • 2 min
Vyhadzovanie diplomatov stále trvá, Rusko vyhostilo aj ďalších piatich

V reakcii na minulotýždňové vypovedanie troch zamestnancov ruského veľvyslanectva v Poľsku vyhodilo Rusko piatich poľských diplomatov.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničia v Rusku informovalo, že si predvolalo poľského veľvyslanca a povedalo mu, že piati diplomati musia opustiť krajinu najneskôr do 15. mája.

Ministerstvo taktiež  pokarhalo Varšavu za jej úmyselné smerovanie k „zničeniu“ vzťahov Poľska s  Ruskom. Rezord odsúdill poľské úrady za odstraňovanie pamätníkov sovietskych vojakov a obvinil ich zo snahy podkopať ruské energetické projekty a rozpútania údajnej „rozsiahlej protiruskej informačnej kampane“.

 

Súvisiaci článok: Zuzana Čaputová: Vyhostením troch ruských diplomatov vyjadrila Slovenská republika podporu Česku

 

img


Poľsko ešte minulý týždeň vyhostilo troch ruských diplomatov, a to na znak solidarity s USA. Spojené štáty minulý týždeň oznámili vyhostenie desiatich ruských diplomatov a udelili sankcie voči viac ako trom desiatkam ľudí a spoločností za zasahovanie do vlaňajších prezidentských volieb a taktiež hackerský útok na federálne úrady. Rusi na sankcie USA odpovedali vyhostením desiatich amerických diplomatov.

 

Súvisiaci článok: Washington vyhostil desať ruských diplomatov. Američania oznámili aj nové sankcie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies