Na Dni otvorených dverí v ÚEL spoznávajú deti vtáky podľa ich spevu

NETKY.SK • 9 November 2010, 13:21 • 2 min
Na Dni otvorených dverí v ÚEL spoznávajú deti vtáky podľa ich spevu

Na Dni otvorených dverí v ÚEL spoznávajú deti vtáky podľa ich spevu

slovakia

left justify in out

img

Aj súťaže v poznávaní listov rôznych drevín a vtákov podľa ich spevu sú súčasťou dnešného Dňa otvorených dverí v Ústave ekológie lesa (ÚEL) SAV vo Zvolene. Najmä deti zo základných škôl si takto overia svoje znalosti o živote stromov a vtákov vo voľnej prírode, ale aj v rámci zelene, ktorá rastie v meste.
"Deti sa naučiť nielen rozpoznávať bežne sa vyskytujúce dreviny a vtáčie druhy, ale tí najvnímavejší a najaktívnejší si môžu odniesť aj výhru v podobe peknej knihy," povedal TASR riaditeľ zvolenského ústavu Jozef Váľka.
Väčšina aktivít dnešného dňa otvorených dverí sa koná dopoludnia v sídle ústavu na Štúrovej ulici č.2. Okrem žiakov môže jednotlivé pracoviská ústavu navštíviť aj široká verejnosť. Pripravené sú rôzne prednášky, besedy, postery, súťaže, filmy.
V prednáškach a počas besied sa hovorí napríklad o význame lesov pre spoločnosť, o ich funkciách. Návštevníci sa môžu stretnúť aj so známym prírodovedcom a popularizátorom vedy Miroslavom Sanigom, ktorý prispeje do programu prednáškou o význame vtákov pre les.
Sprievodcami detí sú najmä mladí doktorandi. Ústav ekológie lesa SAV sa totiž na tri roky, počas ktorých trvá ich štúdium, stal ich školiacim pracoviskom.
Deň otvorených dverí v ÚEL SAV vo Zvolene sa koná v rámci Týždňa vedy a techniky 2010, ktorý organizuje Slovenská akadémia vied v týždni od 8. do 12. novembra 2010. Do aktivít sa zapojili ústavy a organizácie SAV v Bratislave, Košiciach, Nitre, Zvolene, Tatranskej Lomnici.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies