Na ďalší film Jurský svet už nemusíte dlho čakať! Réžie sa ujal nádejný americký akčný režisér

NETKY.SK • 6 Február 2024, 19:43 • 2 min
Na ďalší film Jurský svet už nemusíte dlho čakať! Réžie sa ujal nádejný americký akčný režisér

Jurassic World: Nové dobrodružstvo je na obzore! Po úspechoch s Johnom Wickom a Deadpoolom 2 sa známy americký režisér David Leitch zrejme ujme réžie. S plánovanou premiérou 2. júla 2025 nám univerzálna franšíza ponúkne akčné novinky iba za rok a pol.

slovakia

left justify in out

V roku 2015 sa po dlhej prestávke dočkala jurská séria, ktorá bola po prvých dvoch Spielbergových filmoch od roku 2001 v hibernácii, nového života, a to po treťom diele od Joea Johnstona. Na to, aby naši hrdinovia opäť utiekli pred dinosaurami, sme si teda museli počkať takmer desať a pol roka, ale vyzerá to, že Universal túto chybu druhýkrát neurobí. Koniec koncov hovoríme o franšíze, ktorá po šiestich filmoch zarobila ~6 miliárd dolárov...

Po Jurskom svete z roku 2015, Jurskom svete: Zánik ríše z roku 2018 a Jurskom svete: Nadvláda z roku 2022 sa teda chystá ďalší diel z pera Davida Koeppa, ktorý napísal pôvodný diel z roku 1993 aj jeho pokračovanie. To bolo zatiaľ všetko, čo sme o projekte vedeli, teraz však poznáme dátum jeho plánovanej premiéry a tiež to, kto ho bude režírovať. A úprimne povedané, nebol by to zas tak zlý výber.

Po Johnovi Wickovi, Atomic Blonde, Deadpoolovi 2, Hobbsovi a Shawovi sa primátov vytvorených spoločnosťou InGen ujme David Leitch. Leitch má veľký cit pre akčné sekvencie, takže je možné, že film, ktorý bude režírovať, bude mať trochu iné zameranie ako jeho predchodcovia. Treba však podotknúť, že rokovania s režisérom, ktorý je pre Universal pochopiteľnou voľbou vzhľadom na to, že pre neho natočil už tri filmy.

Ďalšou dôležitou novou informáciou je, že zatiaľ nepomenovaná ďalšia snímka má mať premiéru 2. júla 2025, čo je, nech počítate, ako počítate, hneď za rohom. A to je na takú veľkú franšízu pomerne krátka doba, zhruba rok a pol, najmä preto, že pravdepodobne bude jednať o veľké množstvo CGI, ktoré oživia dinosaurami. Universal by sa teda mal poponáhľať a presvedčiť režiséra, pretože ak chce dodržať dátum premiéry, bude musieť táto práca začať v priebehu niekoľkých mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, Deadline, Holywood Reporter, Foto: Deadline / Getty Images / Everett
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies